Twirlingfeest in de Dukdalf van Libertatis Primitiae | BrielsNieuwsland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo brielsnieuwsland.nl
Links Kiki en rechts Anouk, zij plaatsten zich met mooie cijfers voor de NK
Links Kiki en rechts Anouk, zij plaatsten zich met mooie cijfers voor de NK (Foto: )

Twirlingfeest in de Dukdalf van Libertatis Primitiae

  •   78 keer gelezen   Actueel

Brielle - Afgelopen zaterdag organiseerde Libertatis Primitiae onder auspiciën van de Nederlandse Twirling bond haar wedstrijden, waar onder andere afgedwongen kon worden te mogen deelnemen aan de Nederlandse kampioenschappen.

Het was gezellig druk in de Brielse Dukdalf. Uit alle delen van Nederland waren er twirlsters afgekomen op de wedstrijden. Er was dan ook een vol programma in verschillende klassen en verschillende disciplines. Er stonden niet minder dan in totaal 168 optredens gepland. En al die optredens werd beoordeeld door vakkundige jury, die daar hun handen vol aan hadden.

Rita Schrooten zet zich dagelijks voor de volle honderd procent in, elke dag weer, voor twirlsters. Zij zegt trots, dat alle Libertatis twirlers hebben deelgenomen aan de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Dat deden ze als solisten en duo's. Bovendien hadden drie verschillende twirlingteams van Libertatis zich ingeschreven voor de teamwedstrijden; de A-, B- en C-groep.

Het twirlteam had zich vorige week week in Schiedam al geplaatst voor de NK in januari 2020 en afgelopen zaterdag plaatsten de A- en B-groep zich voor de NK Runner-up in december.

Er zouden wel erg veel namen moeten worden genoemd om alle Brielse prijswinnaressen een plekje te geven. Een paar namen sprongen er uit. Madelief van der Ende promoveerde met haar Dancetwirl naar de Advance klasse, Laura Haeck behaalde promotie naar de beginnersklasse met haar 2-baton en Vion Metselaar promoveerde met haar X-Strut naar de beginnersklasse.

Benieuwd naar de andere Brielse resultaten? Kijk daarvoor op de website van de vereniging www.libertatisprimitiae.nl
Libertatis heeft een bloeiende twirlsters afdeling. Daarover valt er niks te klagen. Toch zegt Rita Schrooten tot slot. " Wij hebben, door doorstroming weer volop plaats voor nieuwe twirlsters.

Zij kunnen contact opnemen via email: secretariaat@libertatisprimitiae.nl of via tel. 06 18364765.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768057&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221873&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>