Het college doet een voorstel om al geld vrij te maken voor de brug over de haven. Voor het CDA is dat een brug te ver.
Het college doet een voorstel om al geld vrij te maken voor de brug over de haven. Voor het CDA is dat een brug te ver.

CDA wil geen brug over Vest en dus ook niet over de haven

Actueel 827 keer gelezen

Brielle - Het CDA vindt het niet nodig dat er een brug over de Vest wordt aangelegd. Dit voorstel van het college heeft geen enkele toegevoegde waarde, het kost onnodig veel geld en tast bovendien het aanzien van de historische vesting aan. Veel Briellenaren zijn ook fel gekant tegen een dergelijke brug.

De voorgestelde brug in de Binnenstads- en Havenvisie vanaf de parkeerplaats achter de Jumbo, over de vest door de wallen naar het Bleijkersbolwerk heeft onder veel Briellenaren voor beroering gezorgd. Ze vinden zo'n moderne brug van roestbruin staal met een tunnel niet passen bij historische vesting. Het CDA vindt vreemd als B&W niet luisteren naar de inwoners. IBGB, dat in het college zit, zegt tenslotte op te komen voor de Brielse burger. Het CDA wil er wel naar luisteren en vindt zo'n brug voor Brielle geheel overbodig. Ook al omdat de brug vooral is voor een toeristisch rondje. De Brielse belastingbetaler moet hier 8,5 ton voor opbrengen Het CDA besteedt het geld liever aan zaken waar Briellenaren zelf wat aan hebben.

Direct omwonenden willen ook niet de brug die wordt voorgesteld over de haven van het Scharloo naar de Turfkade. Het CDA vindt dat hierdoor een gevaarlijke verkeerssituatie ontstaat. En als er geen brug over de Vest komt, dan is de brug over de haven zeker een brug te ver.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant