Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Stichting Hulphond krijgt €10.106,- dankzij Eilanden Tour Tocht

Actueel 199 keer gelezen

Hellevoetsluis - Deze toertocht werd georganiseerd door de Rotary waarbij diverse deelnemers van start gingen bij restaurant Zoet of Zout om een mooie autorit over Goeree Overflakkee en Voorne Putten te maken.

"Ik vond het geweldig", vertelt een van de deelnemers. "Je wordt gedwongen om de polders in te gaan, langs de kust te rijden, dwars door dorpen en zo nu en dan onmogelijke bochten te maken. En dat allemaal voor het goede doel. We hebben met onze Rolls Royce zelfs met open dak kunnen rijden. Het was een mooie rit!" De tocht eindigde bij Restaurant Duinhoek op Resort Città Romana waar de deelnemers konden genieten van een barbecue.

Namens Stichting Hulphond Nederland hield Jeroen Oomen (Hondenschool Kynologisch Nederland) een toespraak voor de deelnemers. "Hulphond Nederland traint honden voor mensen met een zwaar lichamelijke handicap. Deze honden worden specifiek gefokt en getraind om mensen met een handicap te helpen. De honden verblijven bij een gastgezin waar zij de basisvaardigheden leren daarna gaan ze naar een cliënt. Er zijn verschillende hulphonden onder meer de ADL-hulphond deze helpt iemand met een lichamelijke beperking bij Activiteiten in het Dagelijks Leven. Zo assisteert de hond bij het openen en sluiten van deuren en gordijnen of het uittrekken van kleding. Deze honden veranderen de levens van hun nieuwe baasjes.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant