Afbeelding

Nieuwe havenmeester geeft Bruisend Brielle een boost

Actueel 1.258 keer gelezen

Brielle - Op zaterdag 31 augustus viert Brielle weer het jaarlijks terugkomende evenement 'Bruisend Brielle'. Vanaf dit jaar ligt de organisatie bij de Brielse Belangenvereniging, in samenwerking met verschillende enthousiaste inwoners. Eén lid van dit team is Kevin Rouss, havenmeester van Brielle sinds 1 januari.

Kevin Rouss groeide op aan de Maarlandhaven. Toen Kevin een jaar of 9 of 10 was kregen hij en zijn broertje hun eerste boot: een roeibootje van speelgoedwinkel De Speelboom. Hij weet het nog goed: 'Ja, daar begon mijn liefde voor de watersport'. Een roeiboot was al snel niet meer afdoende. 'Na twee jaar hadden we ons zinnen gezet op een speedbootje, maar mijn moeder zei: "Je werkt er maar voor". We brachten maandenlang kranten rond naar 884 brievenbussen in de binnenstad - ik weet het nog precies! - en toen konden we een speedbootje kopen. Maar doorwerken moesten we wel, anders konden we de benzine niet betalen. '

Nu, 25 jaar later is Kevin de nieuwe havenmeester. 'En organiseer ik Bruisend Brielle mee, dat is toch bijzonder?'. Hoewel er een duurzame markt op de Turfkade gepland is, een kunstmarkt bij de Sint-Catharijnekerk, kramen met instellingen, koren in de kerk en nog veel meer, zal Kevin zich vooral richten op de havenactiviteiten deze dag. 'Ja, daar ligt toch mijn hart. We zijn er al maanden mee bezig: de indeling dit jaar wordt anders en we proberen vooral heel veel gezelligheid en leven te creëren. Dat er die dag werkelijk van alles te zien en te doen is rondom het Maarland'.

'Zo zullen aan het Maarland Zuidzijde negen á tien historische schepen aanmeren. Er zijn oude ambachten te zien en kinderen kunnen zich vermaken door oesters te beschilderen. Er zijn kraampjes met ambachtelijke producten en de reddingsbrigade is ook van de partij. En dan hebben we nog een paar dingen op stapel staan die nog niet helemaal rond zijn, dus daar kan ik nog even niks over zeggen.'

Op de vraag of het niet heel veel extra werk oplevert voor Kevin in dit drukke zomerseizoen antwoordt hij: 'Ja, dat wel, maar we [hij en zijn vrouw Mandy; red] vinden het belangrijk om betrokken te zijn bij Brielle, dat je net even wat meer doet om mensen zich hier welkom te laten voelen. Dat doe je gewoon, dat is een gevoel als Briellenaar.' 'Zo hadden we in mei negentien slepertjes in de haven liggen. De mensen van deze slepertjes waren er enorm over te spreken dat ze hier in Brielle midden in de binnenstad, tussen de oude panden, aan konden meren. Toen heb ik, samen met Frans Zoetemeijer, op vrijdagavond om 22.00 uur nog een stadswandeling met onze Brielse Gidsengroep voor ze geregeld voor de dag erna. Ze vonden het geweldig.' Dat extra stapje doet Kevin Rouss dus ook voor Bruisend Brielle: 'Ja, ik kijk er enorm naar uit. Het wordt een leuke dag, waarop van alles te beleven is. Mensen moeten maar gewoon komen om het mee te maken'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant