Afbeelding

Brielse scholen weer actief bij de Sportgames in Havlíckuv Brod

Actueel 566 keer gelezen

Brielle - Van 4 t/m 9 juni hebben de gezamenlijke scholen voor het Voortgezet onderwijs in Brielle weer een reis naar Tsjechië ondernomen. Op 7 juni namen 33 leerlingen van de Brielse scholen voor Voortgezet onderwijs weer deel aan de jeugdsportdag in Havlíckuv Brod. Zij namen het op tegen leerlingen uit de Brielse Zusterstad maar ook tegen leerlingen uit andere Europese steden.

Zestien leerlingen van het Maerlant, negen leerlingen van het Bahûrim en acht leerlingen van Wellantcollege waren geselecteerd om zich van hun beste kant te laten zien. Onder leiding van zes begeleiders van de verschillende scholen en wethouder Bert van Ravenhorst vertrok het gezelschap op dinsdagavond 4 juni richting Tsjechië.

Na op 5 juni het stadje te hebben verkend door middel van een mooie rondleiding was er op 6 juni in de ochtend een officiële opening van de Sportgames. Wethouder Bert van Ravenhorst die hen vergezelde tijdens de heenreis heeft hen vertegenwoordigd door tijdens de opening een mooie speech te houden. In de middag werden ze per bus vervoerd naar een aantal musea in het stadje Pelhrimov. Het hoogtepunt lag die middag toch wel bij het museum waar een aantal records te zien waren die vermeld staan in het Tsjechische Guinnessboek of Records.

Op 7 juni stonden de Sportgames op het programma. Ze namen deel met twee Floorball teams en twee voetbalteams. Bij Floorball kun je als niet-Tsjechisch team bijna niet winnen, omdat ze daar heel goed in zijn. Bij voetbal hebben ze goed tegenstand kunnen bieden. Uiteindelijk was meedoen zeker belangrijker dan winnen. Alle teams hebben zeer sportief gespeeld en kunnen terugkijken op een superleuke en sportieve dag. Bij alle activiteiten rondom de sport hebben ze zich goed kunnen vertonen door een mooi shirt wat gesponsord is door Tuinderij Vers en Jumbo Brielle. Op 8 juni namen ze afscheid van hun plaatselijke begeleiders en vertrokken ze naar Praag om daar een zonnige dag te beleven. Lekker winkelen en genieten van al het moois wat deze stad ons biedt. Op 9 juni kwamen ze weer veilig aan in Brielle.

Ze bedanken de gemeente Brielle voor de medewerking en de sponsoring en ook de mensen in Tsjechië voor hun hartelijke ontvangst en al hun goede zorgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant