Afbeelding

Groei & Bloei Voorne organiseert tuinenreis

Actueel 272 keer gelezen

Brielle/Westvoorne - Op zaterdag 29 juni bezoeken ze drie tuinen: de Zintuinen in Esbeek, Annahofke in Strijbeek en Landgoed Jorissenhoeve in Schijf.  De kosten zijn € 50,00 p.p. voor leden en €55,00 p.p. voor niet leden, dit is inclusief bus, koffie/thee, lunch, entree tuinen en fooi chauffeur.

De opstapplaatsen zijn: Carpoolplaats Zwartedijk/ N 57 Rockanje 8.00 uur; Rockanje, bushalte Dorpsplein 8.10 uur; Oostvoorne, bushalte De Ruy 8.20 uur; Brielle, bushalte bij Firezone/Annahoevestr 8.25 uur; Vierpolders, Bushalte Seggelant bij de Landwinkel 8.30 uur.

U kunt zich aanmelden op tuinreiskmtp@gmail.com of telefonisch na 18.00 uur bij Corrie 0181452965 of Emmy 0683557603.

Bij Zintuinen gaat het om tuin genieten met al je zintuigen. Behalve dat de tuin er mooi uit ziet vinden de eigenaren het ook belangrijk dat het er lekker ruikt en dat er eetbare gewassen zijn. Hier geen grote vlakken met veel van hetzelfde. Er staan veel verschillende soorten door en bij elkaar. Biodiversiteit vinden zij belangrijk en de planten zijn zo veel mogelijk gericht op voedselvoorziening voor Bijen, Hommels, Vlinders & Vogels. De laatste jaren passen zij steeds meer inheemse planten toe. Op de kleinschalige kwekerij vermeerderen zij planten die al in de tuin staan en kweken planten op uit zaad die zij nog in de tuin willen. Dit alles in biologische potgrond en zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest.

Annahofke is een niet alledaagse tuin, die indruk zal maken: zelden zie je een tuin die zo groot is, maar de uitstraling en warmte heeft van een kleinere tuin. De prachtige vijvers zijn vakkundig aangekleed, met een haast Japanse allure. Een minirivier met bruggetjes en dan nog een prieeltje bij de grote vijver maken deze tuin tot een waar paradijs.

Achter de formele voortuin van Landgoed Jorissenhoeve ligt het monumentencomplex van huis en stal uit 1938. Rondom de boerenhoeve wordt de oude boerensfeer herbeleefd. Dit is terug te zien door diverse hoogstamfruitbomen en in de keuze van de planten. De bloemenhof wordt door een breed pad gescheiden en ligt in het verlengde van de dakkapel waar vroeger het hooi naar binnen kwam. Er is een ecologische moestuin. Het overtollige regenwater wordt via een slotenstelsel naar een ven geleid. De Lakenvelderkoeien lopen als een omlijsting om tuin en ven heen. In het bos gedeelte staan monumentale bomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant