Duncan Laurence donderdag gehuldigd in Hellevoetsluis | BrielsNieuwsland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo brielsnieuwsland.nl
Foto: AVROTROS

Duncan Laurence donderdag gehuldigd in Hellevoetsluis

  •   101 keer gelezen   Actueel

Hellevoetsluis –  Sinds zijn overwinning tijdens het songfestival in Israël op 18 mei met het prachtige nummer ' Arcade' had gemeente Hellevoetsluis het plan opgevat om Hellevoeter Duncan te huldigen.  En nu gaat het dan eindelijk gebeuren!

"We zijn enorm trots dat zo'n geweldige artiest zich nog steeds 'Hellevoeter' voelt, ook al woont hij tegenwoordig niet meer in Hellevoetsluis. Het college van burgemeester en wethouders heeft dan ook besloten Duncan Laurence voor deze ongelooflijke prestatie te eren met de Hellevoetse onderscheiding de Jan Blankenspeld", zo maakte een woordvoerder van gemeente Hellevoetsluis deze week bekend.

Direct na het Songfestival maakten een aantal steden waaronder Amersfoort en Tilburg bekend dat zij Duncan graag wilden huldigen.  Duncan woont namelijk tegenwoordig in Amersfoort en studeerde daarvoor in Tilburg. Maar het bleef stil en of er een huldiging plaats zou gaan vinden bleef lange tijd onduidelijk. Maar nu komt er dus toch een huldiging, overigens is dit geen landelijke huldiging benadrukt de woordvoerder, in zijn hometown daar waar zijn muzikale carrière begon en hij zijn eerste optreden had op zijn middelbare school Jacob van Liesveldt.

Burgemeester Milène Junius zal Duncan Laurence deze erepenning donderdag 4 juli in een besloten bijeenkomst uitreiken. Dit gebeurt om 10.30 uur in het Prinsehuis. Via speakers kan er buiten mee geluisterd worden.

Om 11.00 uur zal de burgemeester buiten op het bordes van het Prinsehuis een plaquette aan Duncan overhandigen. Dit doet zij samen met twee kinderen van elke school (basisschool het Palet en Penta College Jacob van Liesveldt) waar Duncan in zijn kinder-en jeugdjaren op heeft gezeten. Leerlingen van beide scholen zullen daarbij aanwezig zijn. Om 11.30 uur vertrekt Duncan weer.

Wilt u hier ook bij aanwezig zijn? Houd dan rekening met de drukte en het beperkte aantal parkeerplaatsen. Komt u zoveel mogelijk op de fiets of probeer buiten de vesting te parkeren. Er wordt gezorgd voor extra fiets -en parkeerplekken.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768057&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221873&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>