Zwartewaal spreekt over toekomstplannen | BrielsNieuwsland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo brielsnieuwsland.nl

Zwartewaal spreekt over toekomstplannen

  •   155 keer gelezen   Actueel

Zwartewaal - Dinsdagavond 9 juli was om 19.00 uur de zaal weer vol met belangstellenden. Het Gaffelaarteam stond al klaar om vooraf koffie in te schenken. Precies 19.00 uur werd gestart met de mededeling dat wethouder André Schoon zich in Den Haag moest melden voor belangrijke(re) zaken. Hij zou eigenlijk de avond inleiden.

Hij werd vervangen door Ir. Raoul Rijntjes, die door Gemeente Brielle is aangenomen om de bouwplannen in Zwartewaal te verwezenlijken. Zo heeft hij de bomen laten kappen waar nu een mooie parkeerplaats is gekomen. De huizenbouw is gestart en inmiddels staan de eerste buitenmuren (kant en klaar aangevoerd) overeind.

Via diverse dia's voerde hij de aanwezigen naar het doel van deze avond. Men zoekt namelijk 10 tot 15 personen uit alle hoeken van Zwartewaal die mee willen praten over de nieuwbouwplannen. Hij liet doorschemeren dat de rijke jaren (145 miljoen na verkoop huizen aan Vestia) zo langzamerhand aan het opraken zijn. Als dat maar goed gaat voor Zwartewaal?

Nadien werden de aanwezigen verzocht gezellig aan de ronde tafel gesprekken mee te doen. En vooral ook in te vullen op de aanwezige formulieren wat men graag in Zwartewaal wil veranderen. Men kon in gesprek gaan met Gemeente Brielle, Stichting Dorpscentrum Zwartewaal, Stichting Zwartewaalse belangen, school 't Want(PRIMO) en de Dorpsraad.

Het werd een gezellig samenzijn en vele formulieren met wensen werden ingeleverd. Een jongedame had het blad zelfs helemaal vol geschreven. Op de vraag of dat een liefdesbrief was voor iemand zei ze: "Ik hou heel veel van Zwartewaal!". Deze dame zouden ze in de commissie moeten zien te krijgen!

Een oudere dame vond dat er te weinig huizen voor ouderen worden gebouwd die betaalbaar zijn. Blijft zij een roepende in de woestijn...? Rinus Boshuizen meldde aan Ir. Raoul dat de parkeerplaats wel heel erg leeg blijft. De visboer, die op donderdagmiddag aanwezig is, gaf aan dat hij tussen 1 en 3 haast geen klant voorbij ziet komen. De groenteboer heeft de moed al opgegeven en komt niet meer.

Het was een hele gezellige bijeenkomst waarvan meerderen vonden dat het vaker plaats zou moeten vinden. Op het visitekaartje van Ir. Raoul Rijntjes stond te lezen: 'Mensen en processen in beweging brengen'. En daar kunnen vele Zwartewalers aan mee doen!

Foto: Rinus Boshuizen


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768057&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221873&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>