Afbeelding

Vakantie, maar de Wereldwinkel draait door!

Actueel 233 keer gelezen

Brielle - Het is weer zover! De zomervakantie staat voor de deur. Zo ook voor sommige vrijwilligers van de Wereldwinkel die er op uit gaan. De thuisblijvers zorgen er voor dat de winkel toch gewoon dagelijks open kan zijn.

Met een bezoekje aan de winkel in de Voorstraat in Brielle waan je je in verre landen waar hard gewerkt wordt aan mooie nieuwe fairtrade producten die ook een beetje een vakantiegevoel kunnen geven. Van afval- of restmateriaal, bijvoorbeeld blik, lapjes en papier, worden verrassende artikelen zoals fietsjes, autootjes, riksja's, motoren, maar ook sieradentasjes en boekjes voor op reis gemaakt. Goed voor het milieu en voor de mensen in de ontwikkelingslanden die met een goedkope grondstof toch een mooi product kunnen maken. Daarmee vergroten zij hun kansen op een betere toekomst.

Reisverslag maken
Weer eenmaal thuis willen we graag nog even terugdenken aan die heerlijke vakantie. Misschien een goed plan om je belevingen, voordat je ze vergeet, op te schrijven in een fraai fairtrade reisboekje uit de Wereldwinkel.

Als je het leuk vindt om eens ideeën op te doen, kom dan gezellig rondkijken in de Wereldwinkel te Brielle. Dagelijks welkom tussen 10 en 5 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant