Afbeelding

Wilde dieren bij Galerie 'Nobelstraat' 8

Actueel 926 keer gelezen

Brielle - Kunstschilder Russell Hinckley komt uit Sheffield, Engeland, en woont sinds 1992 in Vlaardingen. Vanaf 2007 volgde hij gedurende een 5-tal jaren cursussen bij De Vrije Academie in Vlaardingen, waar hij via de basiscursus tekenen en schilderen eindigde met een voorkeur voor alleen schilderen.

Zijn vroegere interesse in de natuur en recente reizen naar Kenya en Tanzania hebben geresulteerd in zijn voorkeur voor het schilderen van Afrikaanse wilde dieren. Het liefst gebruikte hij zijn zelf gemaakte foto's als referentie. Hinckley is begonnen met werken in acrylverf, maar al vrij snel ontdekte hij het schilderen in olieverf, waarin hij kon experimenteren met verschillende diktes en de verf kon mengen met zand en/of structuurpasta.

Als autodidactisch ontwikkeld kunstenaar probeert hij zijn ontdekkingen mee te nemen in het volgende schilderij zodat hij een steeds aantrekkelijker resultaat bereikt. Zijn uitgangspunt is een schilderij te creëren dat realistisch is, maar niet vlak geschilderd. Door dikkere lagen op te brengen, heeft hij de mogelijkheid structuren te vormen die net een extra dementie geven als men uit een ander hoek gaat kijken.

Openingstijden Galerie: vrijdag 14.00-18.00 uur, zaterdag 11.00-17.00 uur en op koopzondag. 

Informatie: 01810-413012

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant