Niels Neumann toonde de judoka's van Je eigen Pad tijdens een gasttraining dat je op het gebied van valbreken nooit bent uitgeleerd.
Niels Neumann toonde de judoka's van Je eigen Pad tijdens een gasttraining dat je op het gebied van valbreken nooit bent uitgeleerd.

Judoka's Je eigen Pad verrast met 'special' Niels Neumann

Actueel 555 keer gelezen

Vierpolders - De judoka's van Je eigen Pad werden vorige week dinsdag tijdens de training verrast met een speciale gasttraining van Niels Neumann. Neumann, onlangs nog 2e in zijn eigen klasse en 3e in de open klasse tijdens het EK kata, specialiseert zich in het zo perfect mogelijk uitvoeren van kata's. Dat zijn voorgeschreven reeksen van worpen en technieken in het judo, jiu jitsu, karate en aikido.

Neumann besteedde in zijn gasttraining speciale aandacht aan de rol van 'uke' tijdens de kata's. Deze series van worpen en technieken worden altijd uitgevoerd door twee personen. Een die de technieken en worpen uitvoert (tori) en een die de technieken ondergaat (uke).

Valbreken
Dat het voor degene op wie de worpen worden uitgevoerd heel belangrijk is, dat hij of zij het valbreken goed beheerst werd door Neumann bijzonder benadrukt. In het perfect uitvoeren van een judokoprol of technieken om een achterwaartje, zijwaartse of voorwaartse val te breken kan niet genoeg worden getraind. Zelfs voor zwarte band dragers, valt er nog genoeg aan de valtechnieken te schaven. Niels gaf een leerzame les en fungeerde zelf als perfect voorbeeld. De judo senioren training gaat in de vakantie door op de dinsdagavonden in Vierpolders. Zin om door te trainen in de vakantie? Informeer bij pia@jeeigenpad.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant