De opening van het Vertelfestival op de Markt (Foto: Jos Uijtdehaage)
De opening van het Vertelfestival op de Markt (Foto: Jos Uijtdehaage) Foto: Jos Uijtdehaage

Gezellige sfeer op zonnige 11e editie Vertelfestival Brielle

Actueel 440 keer gelezen

Brielle - Afgelopen zaterdag was de 11e editie van het Vertelfestival in Brielle. Het is inmiddels een ware traditie geworden waar veel vaste bezoekers op af komen. Het was een zonnige dag. Om 11.45 uur verzamelden de vertellers zich op de Markt om een korte presentatie van hun verhaal te geven. Om 12.30 uur begonnen de eerste verhalen.

Dit jaar waren er ook veel nieuwe gezichten. Er waren meer bezoekers dan ooit en mede dankzij de deelname van drie nieuwe vertellers, waaronder twee jongeren, was het aanbod verrassend en afwisselend. Als afsluiting van het festival wordt er traditiegetrouw altijd een professionele verteller uitgenodigd. Dit jaar was dat Pauline Seebregts. Dit onderdeel was heel druk bezocht, er waren meer dan 200 bezoekers. Pauline was aangenaam verrast om zoveel mensen te zien. Ademloos luisterde het publiek naar haar ontroerende verhalen. Vooral de interactie met het publiek was verfrissend. "Een verhaal wordt gemaakt tussen de verteller en het publiek", aldus Pauline.

Het vertelfestival wordt altijd georganiseerd door de Stichting Kunst en Cultuur, net als het Eenakterfestival, Brielle achter de Voordeur, het Big Band Festival, Muziek in de Kamer en de Brielse Maskerade.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant