Afbeelding

Acoustic stage en Keegan McInroe dit weekend in 't Kont van het Paard

Actueel 241 keer gelezen

Brielle - Op vrijdagvond is het tijd voor de Acoustic Stage Kont van het Paard sessions. Deze keer zal de De Hellevoetse band "The Catch" optreden en op zondag Keegan McInroe uit de Verenigde Staten.

De Hellevoetse band "The Catch" bestaat uit 3 enthousiaste jonge mannen die elkaar hebben gevonden in hun muzikale vriendenkring. De band bestaand uit James Kuster (zang/gitaar) die als doorgewinterde akoestische soloact bij velen al bekend is in Hellevoetsluis en omstreken, Frenk Vogel (op cajon) die via diverse bands zijn weg naar het podium heeft teruggevonden en Ben Vrij (gitaar) die in diverse samenstellingen het podium heeft bestegen. Samen brengen zij een mix van herkenbare pop / rock en singer songwriter songs. De setlitst bestaat merendeel uit covers maar ongemerkt komen er ook wat ijzersterke eigen songs voorbij.

Jeroen Jansen, muzikant in hart en nieren, om maar even een vermoeid cliché nog wat verder uit te putten. Maar het is natuurlijk wel zo. Op 7-jarige leeftijd al aan de snaar. Eerst op mandoline, later op gitaar. En bij het horen van 'Tubular Bells' van Mike Oldfield wist hij het zeker: Muziek maken. Heel veel muziek maken... Vervolgens heeft hij jaren les gehad in de wat meer klassieke hoek. En in die hoedanigheid is hij een aantal keer geëxamineerd door Benny Ludemann (Toon Hermans). Uiteraard heeft hij in zijn jongere jaren in talloze bandjes gespeeld. Allemaal niks geworden. Gelukkig maar, want dat opende zijn ogen voor waar zijn ware kracht ligt: op een akoestische gitaar spelen en liedjes zingen. Zelf schrijven, maar vooral coveren. Niet klakkeloos naspelen, maar eigenzinnig mee omspringen. En in die rol beweegt hij zich nu een aantal jaren.

Celeste Liberty is een twintig-jarige singer-songwriter uit Papendrecht, studerende in Utrecht. Muziek is voor haar een hele fijne uitlaatklep, zoals muziek maken/schrijven dat voor velen een cliché is. Ze vindt het altijd heel lastig om haar muziekstijl te omschrijven, dus daarom houdt ze het maar bij 'luisterliedjes'. Inspiratie haalt ze uit de singer-songwriter-, folk- en country scène. Artiesten die haar erg inspireren zijn o.a. Ed Sheeran, Lewis Watson, Gavin James, Gabriëlle Aplin, Nina Nesbitt, Angus and Julia Stone, maar ook artiesten als Bob Dylan en James Taylor. Podia waar ze heeft gestaan en waar ze erg trots op is, zijn o.a. Wantijpop en Big Rivers.

Francesco Daniel is een singer-songwriter uit Papendrecht. Hij kreeg bekendheid doordat hij de Papendrechtse talentenjacht I Want To Be Famous in 2014 won. Hij brengt naast eigen Engelstalige nummers ook covers uit. Begin dit jaar bracht Francesco zijn tweede EP 'Thoughts of the Puzzle Mind' uit. Vanaf september is hij op The Thoughts of the Puzzle Mind Tour om zijn EP te promoten. Zijn optreden bij deze editie van Acoustic Stage is daar onderdeel van.

Op zondagmiddag gaat 't Kont weer internationaal met Keegan McInroe (VS). Keegan McInroe is een Texaanse singer-songwriter die zijn muzikale invloeden zoekt in de ouderwetse country en bluesmuziek en daar een geutje gospel of rock'n'roll aan toevoegt tot hij zijn eigen rootsmuzieksound heeft kunnen bepalen. Gemakkelijkheidshalve noemen we zijn werk dan ook maar Americana. Ter begeleiding speelt hij op een akoestische gitaar en voor de opnamen van zijn derde soloplaat "A Thousand Dreams" heeft hij ook nog een beroep gedaan op bassist Jacob Martinez en drummer Josh Jones.

Als tekstschrijver liet Keegan McInroe zich inspireren door poëten als Tom Waits en Bob Dylan voor diverse van zijn songs op deze plaat. Daarbij zijn er een paar liedjes over het verlies van liefde in "Old Lover's Arms", "If I Can't", "Annie", "Don't Ya Never Leave" en "How Long", beide laatste songs 'very much' in Tom Waits-stijl. Het verlies van leven wordt in de schijnwerpers geplaatst in de drie korte instrumentale tracks "Abe's Dream I, II en III" die samen een eerbetoon moeten vormen voor zijn overleden grootvader Abe McInroe.

De meer countrygerichte nummers als "Home", de titeltrack "A Thousand Dreams", "Time Goes By", "I'm Still Here", "Christmas In Levelland" en het uitstekende duet met zangeres Sally Glass in "Ballad Of The Romantics" geven aan dat Keegan McInroe ook graag pleegde te luisteren naar helden in het countrygenre als Johnny Cash of Willie Nelson.

Allebei de data zijn weer gratis toegankelijk in dit gezellige muzikale café aan de Kaatsbaan in de mooie historische vesting van Brielle!!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant