De piepjonge selectie van Zwartewaal was nog niet toe aan een echte krachtmeting met buurman GHVV '13. (Foto: Wil van Balen).
De piepjonge selectie van Zwartewaal was nog niet toe aan een echte krachtmeting met buurman GHVV '13. (Foto: Wil van Balen).

Zwartewaal leert veel tegen GHVV '13, maar wint weinig

Actueel 313 keer gelezen

Zwartewaal - Zwartewaal opende afgelopen zaterdag het bekertoernooi in groep 2 van district West II met een kansloze nederlaag tegen GHVV '13: 0-9. Daarmee waren de buren van de overkant van het kanaal nog genadig voor de jonge ploeg van trainer Ron Klein, want GHVV had gezien het aantal kansen een zege met dubbele cijfers moeten boeken.

'Toch hebben we veel geleerd,' sprak Ron Klein na afloop. 'OK, voornamelijk hoe het niet moet, maar toch. Ik heb de jongens in de eerste helft bewust een beetje laten zwemmen. Konden ze zelf ondervinden wat er gebeurt als je je niet strak aan de opdrachten houdt. In de tweede helft hebben we het iets omgezet en creëerden we zelf ook kansen. We kregen nog genoeg goals tegen, maar daar gaat het in deze fase niet om bij ons. Zwartewaal gaat straks de competitie in met een ploeg vol jonge onervaren spelers die zo uit de A-jeugd komen. Die moeten wennen aan het seniorenvoetbal. En leren om kansen te creëren. Daar gaat het nu vooral om. Je moet eerst creëren, voordat je aan afmaken kunt gaan werken. Over twee weken start de competitie. We hebben echt niet de illusie dat we dan al klaar zijn voor het echte werk, maar al spelende leer je. Dit wordt een seizoen waarin de huidige selectie naar het mannenvoetbal toe moet groeien.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant