André Kok van Stichting Kunst en Cultuur Brielle (Foto: Jos Uijtdehaage)
André Kok van Stichting Kunst en Cultuur Brielle (Foto: Jos Uijtdehaage) Foto: Jos Uijtdehaage

Korte circusacts in de binnenstad op Open Monumentendag

Actueel 213 keer gelezen

Brielle - Op verschillende locaties in de Brielse binnenstad zijn op zaterdag 14 september korte voorstellingen van jongleurs, acrobaten, goochelaars en circusartiesten te zien. Open Monumentendag 2019 wordt spectaculair!

Drijvende kracht achter deze dag is André Kok van Stichting Kunst en Cultuur Brielle: 'Het landelijk thema van Open Monumentendag dit jaar is Plekken van Plezier. Ik wilde daar écht wat mee doen en bedacht hoe leuk het zou zijn voor alle leeftijden als op plekken zoals hier in de Sint-Catharijnekerk circusartiesten hun kunsten zouden vertonen. Acrobaten zijn van alle tijden en de monumenten van Brielle ook. Met hulp van een bedrijf uit Rotterdam heb ik grappige, talentvolle, afgestudeerde artiesten aangetrokken die op 14 september in Brielle komen optreden.'

Trampoline in Catharijnekerk
Op de posters en flyers van Open Monumentendag in Brielle staat het programma met de voorstellingen, locaties en tijden. Deze hangen overal in de binnenstad en op de basisscholen. Er komt zelfs een trampoline midden in de Sint-Catharijnekerk te staan! 'Ja, het acrobatisch duo Aramelo gaat hier kunsten vertonen op de trampoline op drie verschillende tijden.', vertelt André. 'Zo'n voorstelling als die van hen duurt slechts twintig minuten, dus men kan van voorstelling naar voorstelling lopen'.

Alle voorstellingen zijn gratis. De bezoeker kan naar het museum waar de goochelaar / jongleur Aleš Hrdlicka uit Praag op treedt. Naar het Arsenaal waar het duo Villa Verdraaid spoken laten vliegen en tafels laten dansen. Of naar het verenigingsgebouw van Libertatis in de Geuzenstraat waar Duo No Nonsense verbluffende acts laat zien. En op het schoolplein van het Geuzenschip maakt de acrobaat Paul van der Maat met behulp van het publiek de perfecte handstand op zo groot mogelijke hoogte.

Naast de voorstellingen die geschikt zijn voor jong én oud, kan de bezoeker van Open Monumentendag ook een wandeling maken langs de opengestelde bastions (Bastion VIII en het kruitmagazijn in de courtine), de vrijmetselaarsloge in de Nieuwstraat bezoeken of binnenlopen bij de Sjoel waar muziek wordt gemaakt door het duo van 'The Land of Song'. Op drie locaties (het museum, de Sint-Catharijnekerk en in basisschool 't Geuzenschip) zijn bijzondere 3D-animaties te zien van kunstenaar Rob Thuis. Meerijden met de paardentram is gratis.

Kijk voor alle informatie: www.monumentendagbrielle.nl

Aramelo
Villa Verdraaid
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant