Veel bewoners en oud-bestuursleden waren aanwezig bij het jubileumfeest
Veel bewoners en oud-bestuursleden waren aanwezig bij het jubileumfeest

Jubileumfeest Vereniging Maarland bewoners

Algemeen 658 keer gelezen

Brielle - Afgelopen zaterdag 7 september j.l. waren de leden van de Vereniging Maarland Bewoners uitgenodigd voor een feestavond in verband met het 25-jarig bestaan van de vereniging. Veel bewoners en oud-bestuursleden waren aanwezig om getuige te zijn van het onthullen van een zorgvuldig bewaard "geheim".

Na het welkomstwoord van de voorzitter Cees Draaisma presenteerde Marianne Stolk het boekje "Een wandeling over het Maarland van 1900 tot 2019". Met het boekje, dat zij samen met Marcel Bakker samenstelde, gaat men aan de hand van verhalen, herinneringen en anekdotes op zoek naar de geschiedenis en de verhalen van het Maarland van de vorige eeuw, van 1900 tot 2019.

Het boekje is gebaseerd op verhalen van (oud)bewoners, die zij zelf ervaren hebben en/of van hun ouders gehoord hebben. Aangevuld met mooie oude foto's. Het eerste exemplaar werd door Marianne overhandigd aan de heer Jacques Schuijers, en van de oprichters van de Vereniging. Ook de burgemeester mocht een exemplaar in ontvangst nemen.

Vervolgens konden alle leden een gratis exemplaar ophalen. Daardoor kwamen er nog meer verhalen los, feitelijk gebeurd of iets meer gekleurd. In ieder geval genoeg stof om de avond mee door te komen. Na de presentatie was het tijd voor een gezellig samenzijn met een drankje en hapjes van het geweldige buffet. Het was een avond om nog lang over na te praten.

Het boekje is voor niet-leden/belangstellenden vanaf heden ook te koop via boekhandel Hoofdstuk 1 voor een bedrag van 12,50 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant