Luke corver, Richard Zeebregts en Marvin Godschalk (v.l.n.r.) nemen gas terug na een afgefloten aanval. (Foto: Wil van Balen).

Brielle al zeker van volgende ronde in bekertoernooi

Actueel 422 keer gelezen

Brielle – Met een klinkende 8-1 zege op Rozenburg kwam Brielle in poule 43 van het bekertoernooi van district West II na twee duels op zes punten. Daarmee plaatste de selectie van trainer Stanley Rieborn zich met nog een duel te gaan al voor de volgende ronde.

Rozenburg bood Brielle op het Geuzenpark in de eerste helft goed partij, maar toen Alexander van Dommelen de stand een kwartier na rust op 3-1 bracht, gaven de bezoekers zich gewonnen.

Snel
'Toen ging het snel,' zag ook Stanley Rieborn. 'Binnen een mum van tijd liepen we toen uit naar een 8-1 overwinning. Ja, dat zijn meer goals dan ik vooraf had gedacht. En de goals kwamen van de voeten van zeven verschillende spelers. We kunnen dus creëren en ook afronden. Sinds de winst in het Gouden Eeuw-toernooi vallen de resultaten in de voorbereiding me zeker niet tegen.'
Voordat Brielle de eerste treffer van de bekerzege had geproduceerd, kwam de Geuzenploeg door een doelpunt van Bethslot Woldeamanuel eerst op een 0-1 achterstand. Zebb Jacobs trok de score recht en Tom den Boer hielp de thuisploeg met een 2-1 voorsprong de rust in. Alex van Dommelen (3-1 en 7-1), Michael Mettrop (4-1), Brian Smits (5-1), Richard Zeebregts (6-1) en Marvin Godschalk (8-1) gaven na rust de zege cachet.

Fotografie: Wil van Balen