Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Verdachte Leon van M. blijft alles ontkennen

Actueel 556 keer gelezen

Rotterdam - Vandaag vond de derde zittingsdag plaats inzake de moord op Caroline van Toledo in september 2005. De toen 35-jarige Oostvoornse werd vastgebonden gevonden in de kofferbak van haar uitgebrande auto op het Kruininger Gors in Oostvoorne. 

Afgelopen maandag werden deskundigen gehoord over het DNA materiaal dat is gevonden en inmiddels zijn er meerdere belastende getuigenverklaringen afgelegd tegen Leon van M. Allen verklaarden dat hij tegen hen gezegd zou hebben dat hij de moord op zijn geweten heeft.

Vandaag werd Leon van M. zelf verhoord. Hij blijft echter alles ontkennen. Hij kan zich ook niet herinneren dat hij er tegen anderen iets over zou hebben gezegd. Hij werd duidelijk geïrriteerd en vond het allemaal erg haatdragend wat er over hem werd gezegd. Wat later ging hij elke confrontatie uit de weg en wilde hij niets meer zeggen.

Ook de moeder en zus van Caroline kwamen vandaag aan het woord en legden een emotionele verklaring af. Wat hen betreft krijgt hij levenslang, want ook hun leven is voor levenslang getekend. Zij vinden dat zijn houding ook zeer zeker in het eindoordeel moet worden meegenomen. De familie heeft vandaag ook een schadeclaim ingediend; 2 x 20.000 euro voor de ouders en 17.250 euro voor de zus van Caroline.

De zitting is inmiddels gesloten en gaat maandag weer verder. Het eindpleidooi is op 30 september. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant