Afbeelding

Beleef de Vogeltrek met de Euro Birdwatch

Actueel 250 keer gelezen

Maasvlakte - Op zaterdag 5 oktober 2019 aanstaande neemt Vogelwerkgroep van de KNNV Afd. Voorne samen met Vogelbescherming Nederland deel aan de internationale vogelteldag, de Euro Birdwatch.

In 40 landen in heel Europa worden op deze dag trekvogels geteld. In Nederland gebeurt dit op meer dan 150 telposten. De vogelwerkgroep staat vanaf 08.00 tot ongeveer 12.00 uur bij de telpost Maasvlakte ingang Maasmond. Vogelbescherming Nederland maakt op zaterdagavond de top 10 van meest getelde trekvogels bekend.
Het najaar is dé tijd van het jaar om recordaantallen vogels te zien. Veel vogels die bij ons hebben gebroed trekken nu naar het warmere zuiden. Vanuit het hoge noorden en het oosten komen vogels naar ons land om te overwinteren of ze trekken in die tijd door ons land. Bij helder weer zie je ze letterlijk vliegen, vaak in grote groepen.

Voor vogelaars is dit hét moment van het jaar om naar buiten te gaan, de vogels te zien én te tellen. Vorig jaar werden in Nederland tijdens de Euro Birdwatch maar liefst 1.373.866 vogels geteld, 207 soorten in totaal. Vink, spreeuw en graspieper vormden de top 3 van meest getelde vogels.

De vogelwerkgroep nodigt u van harte uit om dit mee te maken. De aanwezige vogelaars willen u graag vertellen over de vogeltrek en de soorten die gezien worden.

Voor meer informatie of wilt u langskomen op onze telpost: H Walbroek, 0610835557, h.walbroek@upcmail.nl

Meer informatie over de Euro Birdwatch vindt u hier: http://www.vogelbescherming.nl/vogels_kijken/birdwatch

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant