Afbeelding

ZZZoem! project afgesloten met enorme knal

Actueel 376 keer gelezen

Brielle - Missie geslaagd! De explosie van 100.000 bloembommen ging als een golf door het hele land. De finale vond plaats bij Kinderdagverblijf Watergeusje en Buitenschoolse opvang Roezemoez in Brielle.

Samen met de lokale basisscholen, gevestigd aan het Gooteplein, hebben circa 1600 kinderen deze finale tot een succes gebombardeerd. Met dit ZZZoem! record maken onze kinderen een wereld van verschil voor de wilde bij. Het grote wachten op het voorjaar is begonnen. Wanneer komen de eerste zaadjes uit? De aarde lacht in bloemen en dat maakt bijen blij. We gaan het zien. In geuren en kleuren. Lente 2020!

Waarom ZZZoem!
Begin juni is Humankind in samenwerking met Nederland Zoemt gestart met ZZZoem!: een grootschalige reddingsactie voor de wilde bij. Want hoe we vandaag leven bepaalt hoe de wereld van morgen eruit ziet. Welke insecten we zien op een zomerse dag. Fladderende vlinders? Zoemende bijen? De wilde bij is in gevaar en daarom zijn ze in actie gekomen. Voor de kinderen niet alleen leuk en leerzaam, maar ook bloedserieus. Van juni tot september hebben zij het seizoen van dit betoverende beestje gevolgd. Op honderden locaties van Humankind hebben meer dan 20.000 bijenambassadeurs van 2 tot 13 jaar bij-vriendelijke oases gecreëerd en zo hun liefde voor de natuur verspreid.

Liefde voor de wereld
Natuurbeleving van kinderen vormt een wezenlijk onderdeel van de kindvisie van Humankind. De kinderen zijn dus veel buiten en in de natuur. Door kinderen kennis te laten maken met de natuur en hun leefomgeving zullen zij daar in de toekomst bewust en respectvol mee omgaan. Tijd doorbrengen in de natuur, natuurbeleving en het stimuleren van natuurbewustzijn gaan hand in hand.

Red de wilde bij
Nederland Zoemt is een project van LandschappenNL, Natuur & Milieu, IVN Natuureducatie en Naturalis. Het doel ervan is het structureel vergroten van het voedselaanbod en de nestgelegenheid voor wilde bijen in Nederland. Met het project ZZZoem! onderschrijft Humankind dit doel en zet zij zich samen met alle kinderen in voor het redden van de wilde bij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant