De Oekraïens/ Russische zang-dansgroep Kalinka treedt om 11.30 en om 16.30 uur op in de St.Catharijnekerk . Foto: Ard Beenhakker
De Oekraïens/ Russische zang-dansgroep Kalinka treedt om 11.30 en om 16.30 uur op in de St.Catharijnekerk . Foto: Ard Beenhakker Foto: Ard Beenhakker

Aanstaande zaterdag groot korenfestival in Brielle

Actueel 565 keer gelezen

Brielle – zaterdag 5 oktober organiseert de Regionale Zangersbond Zuidwest Nederland een groot korenfestival, met optredens van maar liefst 30 koren uit de hele regio en daarbuiten.

Er zal een bijzonder gevarieerd repertoire te horen zijn. Op vijf verschillende locaties starten om 10.00 uur de eerste optredens. Vervolgens zijn er tot 16.00 uur elk half uur nieuwe uitvoeringen van diverse koren. Om 16.30 uur vindt de finale plaats in de Sint Catharijnekerk. Daar treedt de Oekraïens/ Russische zang-dansgroep Kalinka op in originele kostuums, om ongeveer 17.00 uur gevolgd door het meer dan 90 man tellende projectkoor van de RZZN onder leiding van Ardjoena Soerbjadi. Het grote projectkoor zal dan een voorproefje geven van hun nieuwe project 'Leve de Opera' met de vertolking van het Aambeeldkoor en het Slavenkoor.

Locaties
De locaties van de uitvoeringen zijn de St. Catharijnekerk, het Arsenaal, de Parochiekerk in de Nobelstraat, De Sjoel op de Turfkade en het Stadhuis op de Markt. Toegang is gratis. Een schema van de optredens is op elke locatie verkrijgbaar. Wie om 16.30 geen gelegenheid heeft om te komen luisteren en kijken naar Zang- en dansgroep Kalinka. De groep treedt ook om 11.30 uur op in de Catharijnekerk.
Vanwege de grote parkeerdruk is het verstandig om de auto thuis te laten als u in de buurt woont.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant