Marcel van den Berg en RVVH-spits Gazar Dermadjan taxeren het moment om de bal te koppen. (Foto: Wil van Balen).

Brielle op karakter naar zege op beter voetballend RVVH

Actueel 213 keer gelezen

Brielle - Het hele vorige seizoen was de spirit ver te zoeken bij Brielle, maar in het eerste thuisduel van dit seizoen toonde de ploeg van trainer Stanley Rieborn tegen een beter voetballend RVVH dat er met strijd mooie resultaten kunnen worden geboekt.

Brielle boekte een zwaarbevochten 3-1 zege in een wedstrijd waarin de tegenstander zomaar vijf van de zes voetbalkwartiertjes domineerde.

Dode momenten
Brielle sloeg tegen RVVH toe in de dode momenten. Meer dan twee kansen creëerde de thuisploeg niet in de eerste helft van het duel, terwijl toen de straffe wind de bewoners van 't Geuzenpark toch in de rug stond. Alexander van Dommelen en Brian Smits waren echter dodelijk uit respectievelijk een strafschop (1-0) en een vrije schop (2-0). Twee momenten die RVVH overigens volledig onnodig over zichzelf afriep door overtredingen te begaan zonder dat er doelgerichte dreiging was.

Team
'Ik heb weer een team aan het werk gezien,' jubelde Rieborn na afloop van een wedstrijd waarin Brielle in de tweede helft voortdurend onder druk stond, maar slechts een tegentreffer (van verdediger Tarik Yekhlef) toe hoefde te staan. In de extra tijd scoorde Brielle zelf nog eens, toen Jazzy Adams invaller Michael Mettrop de 3-1 gunde.