Vrijwilligers vieren het 3-jarig bestaan van International Seafarers Center The Bridge
Vrijwilligers vieren het 3-jarig bestaan van International Seafarers Center The Bridge

Drie jaar International Seafarers Center The Bridge!

Actueel 334 keer gelezen

Oostvoorne - Op 7 oktober jl. was het drie jaar geleden dat ISC The Bridge de deuren voor het eerst opende. In dit zeemanshuis worden zeevarenden die met hun schip aanleggen in de Rotterdamse haven tijdens werkdagen hartelijk ontvangen door een groep enthousiaste vrijwilligers.

Het feit dat men vaak na een lange tijd op zee verlof krijgt om het schip te verlaten is voor de mannen – en regelmatig ook vrouwen en kinderen – een welkome afwisseling. Met de gratis pick-up service worden zij van hun schip naar Cultureel Centrum de Man in Oostvoorne gebracht. Hier kunnen zij o.a. gebruik maken van WiFi en internet om met het thuisfront te communiceren. De vriendelijke sfeer en de gastvrijheid van de vrijwilligers wordt enorm gewaardeerd.

Tijdens de gesprekken in The Bridge wordt gevraagd wat de zeevarenden bijzonder vinden aan hun vaak korte verblijf in Oostvoorne. 'Je bent even weg uit de sfeer van het schip en de haven en het is fijn om in een andere omgeving te zijn. Je kunt hier wandelen, shoppen, wat drinken, eten of een rustmomentje vinden'. Naar behoefte is er ook gelegenheid voor een gesprek met de koopvaardijpredikante.
ISC The Bridge wordt mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van een aantal sponsoren met betrokkenheid bij de Rotterdamse haven. Het bestuur van ISC The Bridge zet de lijnen uit en de vrijwilligers zorgen voor de dagelijkse bezetting van hosts en chauffeurs. Zij delen allen een passie voor het faciliteren van de zeevarenden en hebben veelal een link met de Rotterdamse haven of hebben zelf gevaren. Het team is altijd op zoek naar nieuwe collega vrijwilligers. Dus mocht je geïnteresseerd zijn dan ben je van harte welkom om op werkdagen tussen 15.00 en 21.30 uur een keer langs te komen aan de Burgemeester Letteweg 30 in Oostvoorne,

Een deel van de vrijwilligers en het bestuur heeft de afgelopen week trots het 3-jarig bestaan gevierd en kijkt al reikhalzend uit naar het volgende feestje. In de komende weken zal de 10.000e bezoeker worden verwelkomd in The Bridge en dat is een mijlpaal die zeker gevierd gaat worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant