Raoul Gillet scoorde op bezoek bij XerxesDZB zijn eerste competitietreffer voor Brielle. (Archieffoto: Wil van Balen).

Brielle blijft overeind op bezoek bij XerxesDZB

Actueel 285 keer gelezen

Rotterdam – Brielle boekte een zwaar bevochten 1-1 gelijkspel in Rotterdam bij XerxesDZB, vorig seizoen nog hoofdklasser. Met SV Poortugaal (2-0 winst op VELO) en NeptunusSchiebroek (2-0 winst op Honselersdijk), vormt de ploeg van trainer Stanley Rieborn in de eerste klasse B het selecte groepje van drie dat nog steeds ongeslagen is.

'En als het aan ons ligt, krijgt NeptunusSchiebroek komende zaterdag, als die ploeg naar 't Geuzenpark komt, de eerste nederlaag te slikken,' aldus een strijdbare Rieborn na afloop van de puntendeling op het Zevenkampse sportpark Faas Wilkes.
Rieborn zag in Rotterdam opnieuw een team dat strijd leverde en zich niet uit het veld liet slaan, zelfs nadat XerxesDZB door een misser in de Brielse defensie de 0-1 achterstand, opgelopen door een treffer van Raoul Gillet, nivelleerde: 1-1.

Druk
'We kwamen na die gelijkmaker behoorlijk onder druk te staan en mochten blij zijn dat we met die 1-1 de rust haalden,' aldus Rieborn. 'Na rust dwongen we XerxesDZB tot het spelen van de lange bal. En dan onderschept Marcel van den Berg met zijn lengte bij ons achterin, natuurlijk veel. Omdat ook Colin Schoors het goed deed, kwamen we nauwelijks meer in gevaar.'