Afbeelding

Samen zij-instromers werven voor het voortgezet onderwijs en mbo

Actueel 261 keer gelezen

'Word zij-instromer in het voortgezet onderwijs of mbo'. Onder dit motto worden in de Haagse regio, Rotterdam en Rijnmond mensen geworven met een afgeronde hbo- of universitaire opleiding die een carrièreswitch overwegen naar het voortgezet onderwijs of mbo.

Het doel van de wervingscampagne 'Leraar van Buiten' is: nieuwe leraren – leraren van buiten het onderwijs – aantrekken voor het voortgezet onderwijs en mbo, met name voor de tekortvakken. Grote tekortvakken zijn onder andere: wiskunde, natuurkunde, scheikunde, Nederlands, Duits en Engels. De campagne voor deze 'Leraren van Buiten' wordt gevoerd met online en offline advertenties, posters en flyers, en via social media en outdoor reclame.

Informatieavonden
Geïnteresseerden kunnen in november meer te weten komen over een overstap naar het onderwijs tijdens een van de vijf informatieavonden in Den Haag (18/11) , Hoogvliet (20/11), Rotterdam (25/11), Dordrecht (27/11) of Schiedam (28/11). Alle avonden hebben een grotendeels vergelijkbaar programma, met informatie door schoolleiders, lerarenopleiders, personeelsadviseurs en ervaringsdeskundigen. Wie een informatieavond bezoekt, kan ook persoonlijk in gesprek met mensen. Daarna bestaat de follow-up onder andere uit een snuffelstage en een oriëntatiecursus 'Zin in Lesgeven'.

Samenwerking
Voor de campagne werken De Rode Loper (schoolbesturen in de regio Den Haag), de gemeente Rotterdam en RPO Rijnmond (i.c. Regionaal Platform Onderwijsarbeidsmarkt Rijnmond) samen. In Den Haag is al enige jaren ervaring opgedaan met informatieavonden voor potentiële zij-instromers, en het stapsgewijs verder begeleiden van de geïnteresseerden.

Meer informatie
Meer informatie en aanmelden: www.leraarvanbuiten.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant