Afbeelding

Filmavond Soroptimisten Voorne-Putten-Rozenburg levert € 995,- op

Actueel 215 keer gelezen

Oostvoorne - Op vrijdag 11 oktober was het Wereld Meisjes Dag. Soroptimistclub Voorne-Putten/Rozenburg organiseerde samen met Stichting Free a Girl een filmavond in Cultureel Centrum de Man in Oostvoorne. De opbrengst van deze avond komt ten goede aan School for Justice. Deze organisatie heeft scholen in India en Nepal opgericht, waar de uit prostitutie bevrijde meisjes, een opleiding volgen om zich weerbaar en krachtig voor te bereiden op hun terugkeer in de maatschappij.

Voorafgaand aan de film belichtte Karin van Wijlick de misstanden in onze directe omgeving. Ter sprake kwam onder andere sexting, grooming, loverboys, seksuele chantage en misleiding van kwetsbare meisjes. Het internet en alle andere sociale media zijn voor hen die kwade bedoelingen hebben op dit vlak makkelijk in te zetten instrumenten.

Aansluitend werd de film "Sold" vertoond. Een indrukwekkende film geregisseerd door Emma Thompson die het aangrijpende verhaal verteld over een Nepalees meisje dat geheel tegen haar zin terecht komt in een bordeel in India.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant