Geslaagde Doedag in het Vrijheidsbos | BrielsNieuwsland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo brielsnieuwsland.nl
Namens het bestuur overhandigde Rein Groen Margriet een cadeau
Namens het bestuur overhandigde Rein Groen Margriet een cadeau (Foto: )

Geslaagde Doedag in het Vrijheidsbos

  •   66 keer gelezen

Brielle - De Doedag in het vrijheidsbos afgelopen zaterdag was een zéér geslaagde. Een klein 30 bomenbezitters en vrijwilligers waren gekomen om het bos winterklaar te maken. Onder hen ook wethouder Robert van der Kooij.

De dag begon met een lekker zonnetje, maar later in de ochtend kregen ze te maken met een bui van anderhalf uur. Dit weerhield de aanwezige mensen echter niet om bomen te rooien, nieuwe aan te planten en de bloemperken te ontdoen van distels en ander groot onkruid.

Afscheid Margriet Bezemer
Tijdens de gebruikelijke borrel aan het eind van de ochtend werd afscheid genomen van secretaris Margriet Bezemer. Rein Groen, voorzitter van het Vrijheidsbos, sprak lovende woorden. Zeven jaar geleden kwam Margriet bij toenmalig voorzitter Egbert Rietveld om zich te beklagen over de abominabele toestand waar in het bos verkeerde. Margriet trad toe tot het bestuur en samen met de komst van Dirk Wolthaus kwam er een nieuw elan en werd het bos de prachtige plek zoals we die nu kennen.

Margriet ging fotograferen en maakte prachtige foto's die te zien zijn op de website www. Vrijheidsbos.nl. Tevens maakte ze wenskaarten van haar foto's die verkocht werden waarvan de opbrengst geheel ten goede kwam aan het bos. Daarnaast is Margriet begonnen met het archiveren van de bomen. Er is nu 75 procent in kaart gebracht. Van de overige 25 procent is moeilijk meer te achterhalen wie de eigenaren waren.

Voor haar inzet zijn ze Margriet veel dank verschuldigd en ze zullen haar regelmatig blijven zien in het bos dat zij toch als haar achtertuin ziet, aldus Rein Groen. Namens het bestuur overhandigde hij Margriet een Mexicaans beeldje voorstellende een vrouwfiguur met een rok van bladeren, als dank voor haar inzet.

Nieuwe bestuursleden
Rein Groen kon ook twee nieuwe bestuursleden voorstellen. Jan Poel als bestuurslid groene en algemene zaken en John Jansen, de nieuwe secretaris. In één klap werd de gemiddelde leeftijd met 20 jaar naar beneden bijgesteld waarmee de toekomst voorlopig is veilig gesteld. Hij benadrukte ook nog de samenwerking met Staatsbosbeheer die gelukkig steeds beter wordt.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768057&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221873&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>