De vrijwilligers werden in de bloemen gezet door wethouder Bert van Ravenhorst (Foto: MdN)
De vrijwilligers werden in de bloemen gezet door wethouder Bert van Ravenhorst (Foto: MdN) Foto: MdN

Brielle neemt afscheid van het Infirmeriekoor

Algemeen 781 keer gelezen

Brielle - In de Infirmerie werd vorige week woensdag een bijeenkomst gehouden voor leden en oud-leden van het Infirmeriekoor en andere genodigden. Na 13 ½ jaar is namelijk in goed overleg besloten om te stoppen met het koor.

Wethouder Bert van Ravenhorst bedankte de vrijwilligers die betrokken zijn geweest bij het koor en overhandigde hen een bloemetje. Hij benadrukte dat vrijwilligers van groot belang zijn. Zonder hen zou heel veel niet mogelijk zijn. Iets wat we eigenlijk allemaal wel weten, maar wat eigenlijk nooit vaak genoeg gezegd kan worden.

'Het Infirmeriekoor is eigenlijk voortgekomen uit drie andere koren', vertelt Cor Maljers, dirigent van het koor. 'Dat was het koor uit de oude Ommeloop, het shantykoor de C-schuimers en het koor van het ouderenwerk. In het begin bestond het uit zo'n 12 man. Eerst deden we alles a capella, maar later kregen we ook begeleiding van een pianiste en accordeonisten. En Ko van de Stad is de laatste jaren onze vaste begeleidster geweest op haar keybord. We hebben echt een hele leuke tijd gehad, maar zowel Ko als ik tobben de laatste tijd met onze gezondheid. Bovendien zijn we allebei dik in de tachtig. Er zijn niet echt opvolgers en dan komt het voortbestaan natuurlijk in gevaar. Bovendien waren wij toen we begonnen, het enige zangkoor hier in de buurt. Nu hebben bijna alle verzorgingshuizen zelf een eigen koor. En als de animo dan zo terug loopt, moet je uiteindelijk een keuze maken en dat hebben we dus in goed overleg gedaan.'

Aan het einde van de dag heeft Cor Maljers nog gesproken, waarna de avond afgesloten werd met 'We Meet Again'. Al met al kunnen ze met zijn allen toch terugkijken op een mooie middag én avond!

Fotografie: MdN

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant