Afbeelding

Cheque van € 10.000,- voor het Geuzenveer!

Algemeen 275 keer gelezen

Brielle - Vorige week kreeg de Stichting Geuzenveer van de ANWB het heuglijke nieuws, dat het project "Geuzenveer fluisterstil over het Brielse Meer" als winnaar uit de bus is gekomen in de campagne 'Samen in actie'.

Dat betekende dat ze een financiële bijdrage tegemoet konden zien van maar liefst € 10.000,- voor de ombouw van het pontje naar elektrisch varen. En uiteraard zijn ze daar heel erg blij mee!

Dinsdagochtend vond de feestelijke uitreiking van de cheque plaats op de Jachtwerf Van der Zee in Zwartewaal, waar het Geuzenveer ook zal worden omgebouwd. Het welkomstwoord werd gedaan door Adviescommissielid ANWB Fonds, dhr Anne Volkers en hij overhandiging tevens de cheque aan de stichting.

Het Geuzenveer is al even uit de vaart, want de keerkoppeling, het mechaniek om het schip vooruit en achteruit te laten varen, was namelijk defect. Een reparatie was niet snel uit te voeren en tevens zou het een erg kostbare zaak worden. Met het oog op het mogelijk elektrisch gaan varen van het Geuzenveer was deze investering bovendien ook niet zinvol.

Behalve een inzamelingsactie, werd het project om elektrisch te gaan varen ook aangemeld bij de ANWB campagne 'Samen in actie'. En met succes!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant