Sander Meuldijk is al druk bezig met de voorbereidingen voor de Maskerade (Foto: Marjan Vrijvogel)
Sander Meuldijk is al druk bezig met de voorbereidingen voor de Maskerade (Foto: Marjan Vrijvogel) Foto: Marjan Vrijvogel

Sander Meuldijk, vaste deelnemer aan de Maskerade

Algemeen 718 keer gelezen

Brielle - Op 5 december is het Brielse Maskerade, die oeroude Brielse traditie die sinds 2016 op de lijst van Immaterieel Erfgoed staat. Van 19 tot 20 uur gaan Briellenaren gemaskerd en met originele vermommingen de straat op, soms om thema's uit de actualiteit of gewoon iets grappigs uit te beelden. In aanloop naar 5 december wordt elke week een trouwe deelnemer geinterviewd.

Vandaag spraken we met Sander Meuldijk. Sander is geboren en getogen in Brielle. "En ik wil hier ook nooit meer weg. Brielle is prachtig en er is de sfeer is zo gezellig". Sander gaat dit jaar voor de derde keer meedoen zoals altijd vergezeld van zijn goede vriendin, Yvette Robben. "De eerste keer was drie jaar geleden. Daarvoor kende ik de Maskerade eigenlijk alleen van naam, maar de laatste jaren heb ik er veel over gelezen in de krant en in de sociale media. Het was een spontane opwelling. We hadden wel meteen een thema, namelijk het gemeentebeleid over de sluitingstijden van de horeca. De gemeente had besloten dat vanwege overlast op straat de cafés 's avonds eerder dicht moesten. Nou daar waren we het niet mee eens."

Met een grote zwarte vlag met witte letters erop trokken Sander en Yvette veel aandacht. "Ik vond het echt heel bijzonder. We kregen zoveel positieve reacties uit het publiek en van vrienden. Daarom besloten we vorig jaar ook weer mee te doen. Toen was ons thema 'Geen metro naar Brielle'. "Er werd over gesproken om de metro door te trekken naar Voorne. Nou dat leek me echt geen goed idee. Wat dacht je van de overlast en criminaliteit wat dat met zich meebrengt?" Ze hadden zich dit keer heel goed voorbereid. Een prachtig geschilderde kartonnen metro en met de achtergrond de stem van de metro-omroepster. "Het was wel even wennen dat dit jaar het publiek rondliep en niet de deelnemers. We vonden het eigenlijk leuker om zelf rond te lopen, dat is wat actiever." Maar goed, ze doen graag dit jaar weer mee. "Ik vind het echt hartstikke leuk. Het begint alweer te kriebelen, de ideeën zijn er al." Over het thema van dit jaar wil hij niet veel kwijt. Alleen dat het iets te maken heeft met de jeugd van tegenwoordig….

Foto: Marjan Vrijvogel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant