Het blijft een mooi gezicht, de verlichte boom op de Markt in Brielle!
Het blijft een mooi gezicht, de verlichte boom op de Markt in Brielle!

Lichtjesavond op 13 december in Brielle

Algemeen 977 keer gelezen

Brielle - Traditie getrouw start de kerstperiode in Brielle met het ontsteken van de lichtjes in de kerstboom op de Markt; de Lichtjesavond. De kerstboom wordt geschonken door Tsjechische zusterstad Havlickuv Brod.

Weinig mensen weten dat Brielle de oudste stedenband in Nederland heeft met een Tsjechische stad. In 2020 vieren ze 35 jaar samenwerking op sportief, cultureel en ambtelijk gebied. De feestelijkheden rond dit lustrum vinden plaats in het laatste weekend van september 2020. De Lichtjesavond wordt georganiseerd door het HBBC (Havlickuv Brod Brielle Comité) samen met de Brielse Belangen Vereniging, de Gemeente Brielle en een aantal Brielse bedrijven die o.a. voor vervoer van de boom en de hoogwerker zorgen waarmee de boom opgetuigd kan worden. Ook dit jaar vragen ze of Brielse kinderen een tekening willen maken met een originele kerstboodschap. Verdere uitleg staat op een formulier wat aan de scholen verstrekt zal worden. De tekeningen kunnen ingeleverd worden op woensdagmiddag 11 december tussen 2 en 4 uur in de Brielse kamer op de hoek van Voorstraat en Markt (of in de brievenbus doen op Maarland Noordzijde 72).

De Lichtjesavond begint om 19 uur. Na een toespraak door burgemeester Rensen worden de lichtjes in de boom ontstoken. Shantykoor "De Spuigasten" brengt een kerstrepertoire wat iedereen kan meezingen! Ook de glühwein zal niet ontbreken en alle kinderen krijgen een presentje voor het maken van de mooie tekening!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant