In de Langestraat is het vinden van een parkeerplek bijna altijd moeilijk, zelfs op een dag dat iedereen naar zijn werk is..
In de Langestraat is het vinden van een parkeerplek bijna altijd moeilijk, zelfs op een dag dat iedereen naar zijn werk is..

Parkeren in de binnenstad met een vergunningensysteem?

Algemeen 673 keer gelezen

Brielle - de PvdA zou graag laten onderzoeken of een vergunningensysteem voor de inwoners van de binnenstad een oplossing zou kunnen zijn voor de parkeerproblemen in de binnenstad.

Binnen de huidige collegeperiode kan dat niet meer. Daarin is al afgesproken dat er geen betaald parkeren in Brielle komt. Maar voor de toekomst wanneer er in 2022 een nieuwe raadsperiode begint, zou dit een mogelijke oplossing kunnen zijn voor het nijpende parkeerprobleem in Brielle, bracht de PvdA tijdens de in november gehouden begrotingsvergadering naar voren. Een vergunningensysteem zou ervoor zorgen dat auto's van toeristen uit de binnenstad geweerd kunnen worden. Uiteraard moet er wel aandacht zijn voor parkeermogelijkheden voor mensen die slecht ter been zijn en voor bezoekers van bewoners in de binnenstad. Dat Brielle een forse groeiambitie heeft qua inwoneraantal en toeristen, zal de parkeerdruk nog verder doen toenemen. De PvdA staat achter deze ambitie om te groeien, maar vindt langzamerhand dat er echt actie genomen moet worden. Het voorstel van de PvdA ontving echter geen steun van de andere Brielse partijen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant