Afbeelding
Foto: Yara Dekker

Brielse Badminton Club viert 65-jarig jubileum

Actueel 437 keer gelezen

Brielle - Wat is er leuker dan je verjaardag vieren op de dag dat je daadwerkelijk jarig bent?! De Brielse Badminton Club (BBC) kon dit doen ter ere van het 65-jarige jubileum op zaterdag 16 november jl. Er was voor alle leden en oud-leden een sportieve en leuke dag georganiseerd.

De dag begon met een toernooi waarbij alle leeftijden en speelsterkten het tegen elkaar op moesten nemen. Op de badmintonbanen waren er her en der obstakels aangebracht, wat voor de nodige hilariteit zorgde. Zo hingen er bijvoorbeeld diverse ballonnen boven een net die ervoor zorgde dat de shuttle een eigen leven ging leiden. Ook was er een net schuin over de baan geplaatst. Knappe jongen die dan vanaf de achterlijn de perfecte dropshot kan neerleggen (bovenhandse slag, waarbij de shuttle vlak achter het net wordt gespeeld, red.)

Na het toernooi kwamen de broers Tjin-Asjoe van Beta Badminton een clinic geven. Na een overweldigende performance van het duo werden de aanwezigen uitgedaagd om na een pittige warming-up mee te doen met een interactieve badminton clinic.

Na gedane (sportieve) arbeid is het goed te…. socializen en van een natje en een droogje te genieten. De jeugdleden kregen een vette hap in de Dukdalf, en de seniorleden werden op de gezellige locatie 'De Brielse Meeuw' op camping de Meeuw verwelkomd met een glaasje bubbels. Daarna werd er gesmuld van een buffet. Na een kopje koffie of thee gingen toch echt de tafels en stoelen aan de kant voor een dansfeest(je). Met de verzoeknummers die de leden eerder hadden opgegeven was het gezellig tot in de late uurtjes.

Kers op de taart

Extra bijzonder was dat twee leden van de BBC groots in het zonnetje werden gezet. Eddy en Janneke Meijer zijn namelijk tijdens de feestavond koninklijk onderscheiden door locoburgemeester Robert van der Kooi. Sinds jaar en dag zetten zij zich in voor de club, onder andere in en voor het bestuur, jeugdzaken, toernooien, ledenadministratie, de website, etc. Deze jarenlange toewijding, waar de sportclub heb ontzettend dankbaar voor is, uit zich nu ook in een prachtige onderscheiding namens de Koning. Eddy was na dit heugelijke feit zichtbaar geraakt en naar eigen zeggen perplex. Janneke moest even wennen aan haar nieuwe speld omdat ze vindt dat andere mensen in Nederland ook deze onderscheiding verdienen.

Word jij ons nieuwe sportvriend? Benieuwd geworden naar onze gezellige sportvereniging?

Kom dan kennismaken en speel drie keer gratis mee! We spelen op dinsdagavond van 18.30 - 20.00 uur (jeugd) en van 20.00 - 22.30 uur (senioren) in de Dukdalf te Brielle.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant