Afbeelding

Geheugenbibliotheek Brielle heeft speciale collectie

Algemeen 412 keer gelezen

Brielle - De Geheugenbibliotheek is een speciale boekencollectie in de Bibliotheek in Brielle over dementie. Niet alleen voor mensen die lijden aan (beginnende) dementie, maar ook voor familie, professionals en andere belangstellenden.

Elke maand zet de Bibliotheek een boek van de Geheugenbibliotheek in de spotlight. Deze maand is dat: Wat kun je doen aan dementie? De effecten van medicatie, leefstijl, voeding en geheugentraining van Dr. Jurgen Claasen

Dementie levert veel vragen op. Niet alleen bij de patiënt, maar ook bij partner en kinderen. Wat kan ik doen om verergering te voorkomen of af te remmen? Is het erfelijk? Helpt het om geheugentraining te volgen? Hebben de kinderen nu meer kans op dementie, en kunnen zij iets doen om de kans op dementie te verkleinen? Dit toegankelijke boek geeft een overzicht van wat er op dit moment bekend is in de wetenschap over behandeling van dementie. Is achteruitgang voorkomen, of kun je achteruitgang afremmen? Het biedt patiënten en hun familie een palet aan opties zodat ze de mogelijkheid hebben om te kiezen wat het beste bij hen past. Dit boek en nog veel meer titels over dementie kunt u lenen in de bibliotheek. Ook als u geen lid bent. Voor meer informatie: www.bzhd.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant