Afbeelding

CDA: verenigingen belangrijker dan museum

Algemeen 281 keer gelezen

Brielle - Het CDA vindt het belangrijker dat onze inwoners in de samenleving kunnen meedoen dan dat er een extra tentoonstelling in het museum komt.

'En liever blijft er een sterker verenigingsleven in stand, dan dat we het eigendom van een ander exploiteren' verklaarde fractievoorzitter Jan Wolters van het CDA tijdens de begrotingsbesprekingen van de Brielse Raad. Hij doelde daarbij op het Stenen Baken dat op het grondgebied van Westvoorne staat en eigendom is van de Stichting MuseumBezit, maar door de gemeente Brielle wordt betaald. Ook vindt het CDA het niet terecht, dat er op het museum niet is bezuinigd, terwijl de rest van het gemeentelijke huishoudboekje wel is doorgelicht om te kijken waar het zuiniger kan. Het college en de coalitiepartijen willen zelfs extra geld uittrekken voor tentoonstellingen. En ondertussen wordt het wonen in Brielle wel duurder.

Vierpolders, Zwartewaal en de andere wijken van Brielle, verdienen volgens het CDA ook aandacht en niet alleen de Brielse binnenstad. Wijkbewoners hebben er recht op dat er wat aan de problemen met de leefbaarheid wordt gedaan. Voor Zwartewaal heeft het CDA daarom via een motie voorgesteld om een deel van de opbrengst van de Eneco-aandelen alvast voor het dorp te reserveren. De oorspronkelijke plannen vallen namelijk een stuk duurder uit. Voorkomen moet worden dat er straks te weinig geld is om deze uit te kunnen voeren.

Van biomassacentrales vindt het CDA dat eerst duidelijk moet zijn hoe duurzaam deze installaties zijn en wat de effecten zijn op de gezondheid van de inwoners. Eerder moet er geen vergunning voor worden verleend. Een motie van die strekking haalde het echter niet. Het college en de coalitiepartijen hechten blijkbaar minder belang aan een duurzame samenleving.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant