[Zomaar een Briellenaar] Kees en Marianne | BrielsNieuwsland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo brielsnieuwsland.nl
allebei erg actief in  de Brielese wereld van het vrijwilligerswerk
allebei erg actief in de Brielese wereld van het vrijwilligerswerk (Foto: )
Zomaar een Briellenaar

Kees en Marianne

  •   200 keer gelezen

De afspraak was een gesprek met Kees de Bruyn. Het werd anders: met de koffie in haar hand schoof partner Marianne Stolk, op verzoek van Kees aan; beiden zijn ze 'helemaal gek' van Brielle en zeer actieve vrijwilligers.

Hij is 70 jaar. Zij is 64. Kees begint "Je kan rustig zeggen, dat wij al wat ouder zijn, maar we bruisen nog van energie. We hebben zoveel te vertellen over wat wij allemaal doen, waardoor ik effe niet weet waar ik beginnen moet." Marianne weet dat wel en begint te vertellen over haar activiteiten voor de 'vereniging Maarland Bewoners. ' "De vereniging onderhoudt voor de bewoners de contacten met de gemeente. Vaak hebben we bij ons overleg het over het verkeer op het Maarland. Ook stimuleren wij leuke, gezellige, onderlinge contacten tussen de bewoners."

Kees hoort het minzaam aan en steekt daarna zelf van wal. "Samen bestieren wij tijdens het 1 april feest de straatgroep 'de Rebellen'. Al jaren lang kunnen de bezoekers ons vinden bij de brug helemaal aan het eind van de Voorstraat, aan de kant van het Maarland."

Er is nog meer dat Marianne en Kees samen ondernemen. "Allebei zijn we actief in het comité dat namens Brielle de banden onderhoud met tweelingstad Havlíckuv Brod. Nu zijn we hard bezig met de Tsjechische kerstboom die straks weer in alle glorie te bewonderen zal zijn op de Markt." Marianne vult aan; in ' de Brielse tafel' komt ook een kerstboom, opgetuigd met bijzondere Tsjechische kerstversieringen. Daar steek ik graag mijn energie en vrije tijd in."

Kees is al jaren actief binnen de werkgroep 'Kanonnen en affuiten.' "Wij zijn nu begonnen met het opknappen van bastion 7. Daar worden straks op een bepaalde manier platen in geplaatst, waardoor het voor de vleermuizen aantrekkelijk wordt daar te bivakkeren. Ik denk dat die klus ergens medio volgend jaar wordt afgerond."

Ondertussen haalt Marianne een door haar, samen met Marcel Bakker, geschreven boekje over het oude Maarland. "Hier zijn we best trots op. Alles bij elkaar hebben we er zo'n drie jaar aan gewerkt." Dan wordt het tijd voor een foto. Terwijl Kees en Marianne naar de tuin lopen zegt Kees nog dat hij met veel plezier suppoost is bij het kruithuis en schipper van het 1-aprilschip. Marianne vergat ook nog iets: "Sinds de oprichting van 'Fijn je te zien' hou ik me daar mee bezig als buurtverbinder. We proberen 'de onderlinge band van buurtbewoners te verstevigen. Elke tweede maandag van de maand houden we een 'Fijn je te zien terras'. Ook hebben we een site, waar allerlei sociale, maar vooral ook leuke, activiteiten in Brielle, Westvoorne en Hellevoetsluis op staan." En terwijl de eerste druppels vallen, worden de laatste foto's gemaakt.

Foto: Martin van Gurp


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768057&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221873&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>