Het interieur van Het Arsenaal is omgetoverd in Spaanse sferen. (Foto: François Reijnders)
Het interieur van Het Arsenaal is omgetoverd in Spaanse sferen. (Foto: François Reijnders) Foto: Francois Reijnders

Het Sinterklaashuis Brielle

Algemeen 577 keer gelezen

Brielle - Voor het zevende jaar op rij logeert de Sint in "Het Arsenaal". Een prachtige ambiance, de Sint waardig.

Door François Reijnders

Elke keer opnieuw weten de gastvrouwen en hun Stichting er voor de kinderen weer een spannend en educatief bezoek van te maken. Dit jaar staat in het teken van "Sinterklaas en het mysterie van de paella-pan". Maar liefst 5.000 kinderen en zo'n 3.000 ouderen worden er dit jaar verwacht om tot aan pakjesavond, dagelijks in groepen, het mysterie op te lossen. Inmiddels komen de bezoekers al vanuit heel Nederland naar het Sinterklaashuis.

Het interieur van Het Arsenaal is omgetoverd in Spaanse sferen. Een omgeving waarin de Sint zich volkomen thuis voelt. Vanaf het centrale plein in het pand gaan de kinderen met de Pieten een spannende speurtocht maken door Het Arsenaal, waarbij onderweg vele raadsels opgelost moeten worden.

Na afloop van de speurtocht ligt er natuurlijk allerlei lekkers op de kinderen te wachten en krijgen ze ook nog een heel pakket mee, waarmee ze nog een andere speurtocht kunnen maken langs de winkels in het vestingstadje. Hiermee zijn natuurlijk leuke verrassingen te verdienen. In het pakket zijn tevens leuke weetjes te vinden, bijvoorbeeld hoe een echte Spaanse waaier gemaakt kan worden, maar ook receptjes voor typische Sinterklaas lekkernijen en uiteraard ook een heerlijk recept voor Spaanse paella.

Dankzij de inzet van vele vrijwilligers en met steun van het bedrijfsleven, is de Stichting Het Brielse Sinterklaashuis, onder de bezielende leiding van Manuela Frerichs en Annemiek Balm, zo al voor het zevende jaar in staat om voor de kinderen een onvergetelijke ochtend of middag te verzorgen. De organisatie straalt pure professionaliteit uit, waardoor het voor ouderen en kinderen een heerlijk ontspannen bezoek oplevert.

Meer informatie kunt u verkrijgen via de website: www.hetbrielsesinterklaashuis.nl of via het e-mailadres: info@hetbrielsesinterklaashuis.nl


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant