Afbeelding

Vogels het hele jaar rond

Algemeen 258 keer gelezen

Zwartewaal - Elk seizoen is anders in de vogelwereld. Daarop speelt Natuurlijk Voorne-Putten (NVP) in met een nieuwe cursus vogelherkenning. Er zijn lesavonden en excursies in winter, voorjaar en zomer.

Vogels bekijken is leuk, nog leuker is om te weten hoe die vogel heet die in de eigen tuin rondscharrelt of die je al wandelend in de polder, bos of duin tegenkomt.

Deelnemers aan de cursus leren onder andere het uiterlijk en gedrag van vogels te herkennen en ontdekken hoe het zit met de vogeltrek en de wintergasten. Daarnaast is er de vogelvriendelijke tuin. Hoe je zo'n eldorado voor gevleugelde vrienden inricht wordt zowel in theorie als in de praktijk uitgebreid behandeld.

Tussen de theorielessen door gaan de deelnemers met de cursusleider op pad over het eiland. De deelnemers gaan in de winter op zoek naar wintergasten, in het voorjaar wordt aandacht geschonken aan trekvogels en de eerste zomergasten en in het broedseizoen leren we alles over weide-moeras- en stadsvogels.

Theorie
De theorieavonden zijn gepland op donderdag 19 maart, 16 april, 14 en 28 mei en 11 juni in Zwartewaal. Van 20.00 tot circa 22.15 uur.

Praktijk
De excursies vinden plaats op zaterdag 21 maart, 18 april, 16 en 30 mei en 13 juni op Voorne-Putten en voor de wintergasten ook op Goeree.

Kosten en aanmelden
Kosten: € 45,- voor leden van NVP of € 70,- voor niet leden. Aanmelden (voor 1 februari) of voor meer informatie is het mailadres: secretariaat@natuurlijkvoorneputten.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant