Zelfs verkoop van het arsenaal behoort inmiddels tot de mogelijkheden
Zelfs verkoop van het arsenaal behoort inmiddels tot de mogelijkheden

Hoe nu verder met het Arsenaal?

Algemeen 954 keer gelezen

Brielle – Ondanks alle gepleegde inzet en adviezen van professionele bureaus, is er nog steeds geen invulling gevonden voor het Arsenaal. In maart van dit jaar lagen er nog twee plannen op tafel die haalbaar leken en geschikt waren om verder uit te werken.

Het eerste plan was afkomstig van een groep Brielse ondernemers en kunstenaars die het historische Arsenaal wilden gaan gebruiken als een expositieruimte en een pop-up plek voor beginnende kunstenaars en culturele ontmoetingen. Deze groep moest zich tot zijn spijt in juli van dit jaar terugtrekken. Een commerciële exploitatie binnen de daarvoor gestelde uitgangspunten bleek uiteindelijk niet mogelijk, ook niet wanneer er een verlaging van de huur of een bijdrage in de verbouwingskosten zou worden gegeven. Daarnaast werd begin november bekend dat ook het tweede plan, het vestigen van zeemanshuis The Bridge, niet door kon gaan. De nieuwe eigenaar liet weten zijn bedrijfslocaties in het Europoort- en Botlekgebied met ingang van 1 januari 2020 uit te willen uitbreiden met voorzieningen vergelijkbaar met die van een zeemanshuis. Een gezonde exploitatie van The Bridge kwam daarmee op losse schroeven te staan.

Doorgaan met onderzoek
Het college van B&W laat weten de zoektocht naar het gebruik van het Arsenaal, hetzij via koop of via huur, onverminderd voort te zetten. Gezien de ontwikkelingen met betrekking tot de bestuurlijke toekomst en het lopende onderzoek naar het gemeentelijke vastgoed, is besloten voorlopig terughoudend te zijn met het plegen van groot onderhoud aan de gebouwen. Uiteraard wordt er wel zodanig onderhoud gepleeghd dat er geen waardeverlies zal optreden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant