Afbeelding

Prachtige Kerstschilderingen in Galerie Nobelstraat 8

Algemeen 346 keer gelezen

Brielle - In de maand december exposeert Elma van 't Hof met expressieve schilderijen over het Kerstgebeuren in Galerie Nobelstraat 8. De schilderingen zijn op karton uitgevoerd waarna dit op doek is bevestigd wat het een hele aparte uitstraling geeft. De schilderijen zijn veelal in ingetogen, sobere kleuren, maar met de spontane, expressieve penseelvoering die Elma van 't Hof zo eigen is.

Tijdens het maken van de serie werd zij gaandeweg steeds kritischer t.a.v. de oorsprong van het Bijbelse kerstverhaal en de romantiek die er omheen hangt. Zij heeft een boekje gemaakt waarin zij de beide Evangeliën naast elkaar zet en haar kritische gedachten uitéénzet met een foto van het betreffende schilderij. Het is een smaakvol geheel geworden dat aan de authentieke Kerstbeleving geen afbreuk doet. Ook zijn er in de galerie kerststallen, taferelen en engelen te zien van Willy groot. Ook een mooie Kerstkom met daarin een tafereel staat te pronken. Van deze Kerstkommen maakt zij er maar één per jaar.

Openingstijden: vrijdag 14.00 tot 18.00 uur; zaterdag 11.00 tot 17.00 uur en alle zondagen tot Kerst. informatie: 0181 413012

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant