De aanwezigen volgen aandachtig de plannen voor het centrum van Zwartewaal (Foto: Rinus Boshuizen)
De aanwezigen volgen aandachtig de plannen voor het centrum van Zwartewaal (Foto: Rinus Boshuizen)

Inwoners Zwartewaal maken keuze voor nieuw centrum

Algemeen 513 keer gelezen

Zwartewaal - Dinsdagavond 3 december waren vele inwoners uit Zwartewaal te gast in het stadhuis in Brielle. Hierbij waren ook burgemeester Rensen, wethouder Schoon en raadsleden aanwezig.

Doel deze avond was een voorlopige keuze te maken hoe het centrum van Zwartewaal er over 10 jaar uit zal zien. Van de zeven varianten waren er drie over gebleven, die stuk voor stuk besproken werden. In versie 1 en 2 komt er een nieuw buurthuis Gaffelaar, in versie 3 blijft het bestaan. Dhr.Raoul Rijntjes introduceerde de heer Jacco van Leeuwen van Kuiper Compagnons. Die nam de aanwezigen met lichtbeelden mee op reis langs vele buurtgemeentes om aan te tonen dat pleinen de levendigheid van een stad versterken.

De kerk van Zwartewaal moet ook van een plein voorzien worden met huizen in allerlei soorten en parkeerplaatsen in overvloed. Op één van de varianten bleek ineens dat de nieuwe parkeerplaats verdwenen was, terwijl bekend is dat de wet op de geluidshinder huizen bouwen daar onmogelijk maakt. Rinus Boshuizen stelde daar een vraag over aan dhr. Rijntjes, maar een duidelijk antwoord kwam er niet. Aan het einde werd het publiek gevraagd de bij aanvang ontvangen dobbelsteen bij de leukste versie in het mandje te doen zodat duidelijk werd welke versie de voorkeur heeft. De gemeenteraad neemt op 28 januari een besluit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant