Afbeelding

Mediatorendiploma voor 12 kinderen van obs Branding

Actueel 341 keer gelezen

Brielle - Vrijdagmiddag heeft burgemeester Gregor Rensen de mediatorendiploma's overhandigd aan 12 leerling mediatoren van de Brielse Basisschool OBS Branding als onderdeel van het programma van "De Vreedzame School". De Vreedzame School is een compleet programma voor sociale competenties en democratisch burgerschap voor het (speciaal) basisonderwijs.

OBS Branding is nu ruim een jaar bezig dit programma te implementeren. Kinderen voelen zich beter gehoord en gezien, krijgen een duidelijke stem en leren om samen beslissingen te nemen en conflicten op te lossen. Deze sociale en emotionele vaardigheden hebben leerlingen nodig om samen de school tot een plezierige plek te maken. Leerling mediatoren hebben allerlei vaardigheden geleerd waarbij zij schoolgenoten kunnen helpen met het oplossen van conflicten.

"Ik ben erg trots op onze school, mijn team en op onze leerlingen. De Vreedzame School is geen methode, maar een filosofie waar we met het gehele team achter staan", aldus directeur Gerrit Bussink.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant