Afbeelding

Veere een voorbeeld voor het parkeren in Brielle?

Algemeen 720 keer gelezen

Brielle - Op een zaterdag in december bezocht de PvdA-fractie de mooie vestingstad Veere om te kijken hoe daar wordt omgegaan met het parkeren in de binnenstad.

De collega's van de Veerse PvdA/ Groenlinks fractie leidde de Brielse PvdA'ers rond en vertelden hen over de voor- en nadelen van hun systeem. Veere werkt met een vergunningensysteem voor de eigen inwoners. Een eerste vergunning is gratis. Wie er meer wil, moet daarvoor betalen. Voor bezoekers van inwoners kan er een kraskaart worden gekocht. Zij kunnen dan gewoon in de eigen straat parkeren. Voor toeristen zijn er - ruim aanwezige - parkeerplaatsen buiten de vesting: van april tot en met oktober betaald en de rest van het jaar gratis.
Omdat de PvdA'ers er toch waren, kregen ze gelijk een rondleiding door het historische Veere en zagen daar allerlei verwijzingen naar het eigen 'Brieltje'. Een daarvan bevond zich in de Grote Kerk. Daar stond een verwijzing naar de herdenking van 350 jaar opstand in 1922. Extra leuk in het licht van de komende herdenking in 2022 in Brielle van 450 jaar bevrijding.

Uit de krant