Iris samen met haar oudste zoon Jaimy.
Iris samen met haar oudste zoon Jaimy. Foto: Wil van Balen

Boek Hellevoetse schrijfster voor kinderen met dyslexie

Algemeen 174 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op zaterdag 21 december vond in Historyland de presentatie plaats van het debuut kinderboek 'Joep en het Draken Veldboek' van Iris Quist. Iris is als moeder van een zoon met dyslexie gaan schrijven omdat haar zoon Jaimy het als kind vervelend vond om met regelmaat in de 'dyslexie hoek' gedrukt te worden.

Hij wilde niet dat hij anders was en de boeken die er waren voor kinderen met dyslexie gingen vaak over een personage met dyslexie. Haar zoon wilde echter gewoon een leuk en spannend verhaal lezen zoals alle andere kinderen. Helaas was het aanbod voor geschikte boeken voor kinderen met dyslexie zeer gering. Iris besloot daarom om zelf een kinderboek te schrijven. Haar doel was een kinderboek te schrijven wat kinderen met dyslexie ook makkelijk (er) kunnen lezen. Deze mooie gedachte is nu gerealiseerd in dit debuutkinderboek.

Het boek is à €19.95 verkrijgbaar bij Primera Bakker, Struytse Hoeck 38 Hellevoetsluis, Droogdok Jan Blanken, Verdedigingswerken, Ramtorenschip Buffel, Historyland en VVV Hellevoetsluis . En online via www.iqbooks.nl

Uit de krant