Afbeelding
Foto:

Verrassend duo bij FC Brielle in 't Kont van het Paard

Algemeen 258 keer gelezen

Brielle - De Vlaamse gitarist Philip Masure is vanaf de oprichting van FolkClub Brielle een graag geziene gast die al meer dan tien keer in Brielle heeft opgetreden. Van enige verveling is geen sprake, omdat Philip altijd weer met een andere en verrassende groep muzikanten komt. Philip trad o.a. op met Gweedore, Andar, Guido Picard en diverse keren met onze Clementine. Op 12 januari komt Philip Masure met een nieuwe muziekvriend, de gitarist Hans Jochems.

Het zijn twee baritons gedragen door de klank van mahonie en brons. Zij brengen nieuwe composities gemengd met gevestigde lokale liederen. Het repertoire komt grotendeels uit oude en traditionele bronnen, aangevuld met eigen werk. Hans en Philip nemen beiden zang, gitaar en cister voor hun rekening. De blend van twee mannenstemmen en hun snaren zorgt voor een karaktervolle unieke klank.Hans Jochems speelde o.a. in Dr.Eugene en Amuzet. Philip Masure speelde in Urban Trad, Comas, Laïs en de eerder genoemde groepen.

Het concert van Philip en Hans vindt plaats op zondag 12 januari in de thuisbasis van FolkClub Brielle, Café 't Kont van het Paard, Kaatsbaan 1-3. Het concert begint om 15.00 uur. Kaarten zijn te verkrijgen bij boekhandel "Hoofdstuk EEN", Nobelstraat 16 te Brielle en bij de ingang. Reserveren kan ook telefonisch (06-30369348) of via folkclubbrielle@outlook.com. De entreeprijs bedraagt 10 euro, inclusief koffie.

In februari komt Philip Masure met een nieuwe formatie, genaamd The Bucks. In The Bucks spelen, naast Philip, de violist Kieran Fahy (bekend van Shantalla) en de Ierse trekzakvirtuoos David Munnelly. Op de website www.folkclubbrielle.nl is alle informatie over FolkClub Brielle te vinden.

Uit de krant