Afbeelding

Omgaan met iemand die dementie heeft

Actueel 278 keer gelezen

Brielle - Woensdagavond 8 januari a.s. begint het Alzheimer Café Brielle het nieuwe jaar met het thema: 'Hoe ga je om met iemand die dementie heeft?'. Tijdens deze avond gaan ze in gesprek met psycholoog Janine Leijtens (Careyn).

Dementie is een ingewikkelde en ingrijpende ziekte die veel vragen oproept. Uitgelegd wordt wat dementie eigenlijk is, wat er in je hersenen gebeurt en hoe het verloop is. Veel mensen die aan dementie lijden krijgen nl. te maken met gedragsveranderingen. Waar komen deze gedragsveranderingen vandaan en hoe ga je daar als naaste, als zorgverlener of in het algemeen mee om? Wat is wel een juiste benadering en wat juist niet?

Janine zal trachten tips en raad te geven hoe het beste om te gaan met mensen met dementie. Een avond voor niet alleen mantelzorgers, waarvan de partner of ouder dementie heeft, maar eigenlijk voor iedereen. Immers, de mogelijkheid is groot dat je er vroeg of laat in je directe omgeving mee geconfronteerd wordt.

Het is de bedoeling dat bezoekers na afloop vooral naar huis gaan met veel praktische adviezen over hoe je met deze ziekte omgaat. Vanzelfsprekend zal er ook weer gelegenheid zijn voor het stellen van uw vragen en het delen van persoonlijke ervaringen.

Het Alzheimer Café is vanaf 19.00 uur geopend. Aanvang 19.30 uur. Adres: Infirmerie, Rozemarijnstraat 42 te Brielle. Toegang en deelname gratis.

Het Alzheimer Café Brielle wordt gehouden op iedere tweede woensdagavond van de maand en is een informele ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en álle overige belangstellenden. Tijdens de bijeenkomsten met afwisselende onderwerpen krijgen de bezoekers informatie over dementie, kunnen zij vragen stellen en ideeën en ervaringen uitwisselen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant