Afbeelding

Lezing over Tuinen in Nederland

Actueel 293 keer gelezen

Rockanje - Op dinsdag 14 januari zal Piet Boersma om 20.00 uur in Bezoekerscentrum Tenellaplas, Duinstraat 12a, 3235 NK Rockanje een lezing verzorgen over Tuinen in Nederland. Toegang: voor leden gratis, niet-leden € 5.00.

Het betreft een driedimensionale diaserie. Dit betekent dat u de dia's echt beleeft. U ervaart dit alsof u zelf door de tuinen loopt. De dia's worden met 2 camera's tegelijk gemaakt, dit is te vergelijken met onze ogen: alleen door met twee ogen te kijken ervaren wij diepte in onze waarneming. Omdat beide dia's op één scherm geprojecteerd worden hebben de toeschouwers een polariserende bril nodig, dit om het linker en het rechterbeeld uit elkaar te houden. Het geheel wordt in kleur vertoond.

Eerst gaan we kijken bij o.a. de 'Walenburg', 'Clingendael' en enkele particuliere tuinen. Vervolgens bekijken we enkele tuinen in Groningen, tevens verschijnen enkele planten in beeld die ze onderweg zijn tegen gekomen. Bij Mien Ruys bekijken we dezelfde border zowel in de zomer als in de herfst. In de Noordoostpolder worden nog een aantal fraaie tuinen vertoond. Voor de pauze komen we nog bij de 'Keukenhof', de 'Rhulenhof' en wandelen we nog door een paar bekende tuinen in Limburg en Brabant. Ook laten ze enkele tuinen zien met moderne borders en tuinen die door Piet Oudolf zijn ontworpen.

Na de pauze gaan we naar Zeeland om daar de beroemde 'Zeeuwse tuinen' te bekijken. We maken een rondwandeling door enkele van deze tuinen en genieten van de borders met hun prachtige combinaties. Voor meer informatie kunt u bellen met Boukje Rip, tel. 0181 407950.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant