Applaus toen bekend werd dat Liesbeth  erepenning kreeg!
Applaus toen bekend werd dat Liesbeth erepenning kreeg!

Erepenning voor duizendpoot Liesbeth Klee!

Algemeen 853 keer gelezen

Brielle - Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Brielle op 6 januari ontving Liesbeth Klee uit handen van burgemeester Gregor Rensen de erepenning van de gemeente Brielle.

Zichtbaar ontroerd en beduusd hoorde Liesbeth aan dat de penning dit jaar aan haar zou worden toegekend. Het kwam voor haar als een totale verrassing. Zorgvuldig was ervoor gezorgd dat ze vooraf niets te weten zou komen. En wel extra zorgvuldig deze keer omdat Liesbeth als lid van de redactie van de Briellenaer altijd heel snel op de hoogte is van het laatste Brielse nieuws. In zijn toespraak kon Burgemeester Gregor Rensen uit het diepst van zijn hart zeggen dat het college geen enkele bedenktijd nodig had gehad om de dit jaar voorgedragen kandidaat voor de Gemeentelijke Erepenning 2020 te honoreren.

Inzet van tientallen jaren voor Brielle
Bijna 20 jaar is ze bestuurslid en secretaris van de Brielse belangenvereniging en een onvermoeibaar ambassadeur van de Brielse middenstand en van Brielle als aantrekkelijke toeristenstad. Al tientallen jaren zet ze zich in en behartigt ze de belangen van de winkeliers op zeer intensieve en bijzondere wijze, zowel in de onderlinge contacten met de winkeliers, als in de contacten met allerlei personen die bij kunnen dragen aan het aantrekkelijker maken van de Brielse binnenstad. Heel veel evenementen zijn door haar aangezwengeld en georganiseerd. Ze loopt zich het vuur uit de sloffen om het belang van gezamenlijke acties te promoten, en als het nodig is, om nog eens achter iedereen aan te zitten en hen te motiveren om mee te doen. Liesbeth is meestal vrolijk en houdt van gezelligheid en een lolletje.

Positieve bijdrage aan Brielse samenleving
De toekenning van de erepenning van de gemeente Brielle is een blijk van waardering en erkentelijkheid voor een persoon of instelling die een aantoonbaar positieve bijdrage heeft geleverd aan de Brielse samenleving, hetzij aan de opbouw, de kwaliteit dan wel de promotie daarvan. Voor de toekenning dient voldoende maatschappelijk draagvlak aanwezig te zijn en nagegaan moet worden of de persoon niet omstreden is.

De erepenning wordt als sinds 1986 uitgereikt. Tot nu toe hebben 39 personen, onder wie één echtpaar de erepenning ontvangen, inclusief één persoon die hem wel toegekend heeft gekregen, maar hem niet in ontvangst wenste te nemen. Drie keer is het voorgekomen dat een bestuur of een vrijwilligersorganisatie de penning kreeg toegewezen. Aan Liesbeth Klee is de 40e erepenning uitgereikt bestemd voor een persoon.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant