Juryvoorzitter André Schoon met Dennis Deurloo, André de Vries en Paul Rijcken
Juryvoorzitter André Schoon met Dennis Deurloo, André de Vries en Paul Rijcken

Dennis Deurloo ondernemer van het jaar met een overweldigend aantal publieksstemmen

Algemeen 951 keer gelezen

Brielle - Tijdens een enorm gezellige en drukke nieuwjaarsreceptie van de gemeente Brielle afgelopen maandag in de Catharijnekerk, ontving schoenmaker Dennis Deurloo de prijs van 'ondernemer van het jaar 2019', kreeg Liesbeth Klee de erepenning van de gemeente Brielle en blikte burgemeester Gregor Rensen terug op het afgelopen jaar en keek vooruit naar de toekomst.

Burgemeester Gregor Rensen sprak van een 'betrekkelijk rustige jaarwisseling'. Er waren in Brielle geen ernstige persoonlijke ongelukken, branden of ongeregeldheden, dit in tegenstelling tot andere plekken in Nederland. Hoe betrekkelijk is echter in dit verband het woord 'rustig'. De politie en brandweer hadden in Brielle handenvol werk. In de kofferbak van een Tesla werd een flinke hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen. Al voor middernacht moest de politie enkele burenruzies in de kiem helpen smoren. Een echtpaar werd in hun huis belaagd met groot vuurwerk. Een auto raakte door vuurwerk in brand. En tot slot moesten de blusploegen van Brielle en Zwartewaal af en toe uitrukken en was er schade aan putten, afvalbakken en ondergrondse containers die door vuurwerk waren ontzet. Rondrijdend met de politie had de burgemeester gezien hoe feestelijk oud en nieuw ook kan zijn. In diverse straten stonden mensen gezellig bij elkaar rond een vuurkorf. Met een drankje in de hand, bitterballen en oliebollen die rondgingen, en af en toe samen een beetje vuurwerk afsteken. Voor het aankomende jaar wil Gregor Rensen een gesprek aangaan met zijn collega-burgemeesters in de regio om te kijken of - vooruitlopend op landelijk beleid - de vuurwerkoverlast zou kunnen worden verminderd. Bijvoorbeeld door de verkoopperiode van vuurwerk te beperken en het afsteken alleen toe te staan tussen 23.00 en 01.00 uur. Uit de nieuwjaarstoespraak van de burgemeester bleek dat Brielle de komende jaren nog heel wat reuring staat te wachten op het gebied van bouwplannen, bestuurlijke veranderingen, etc. De volledige tekst van zijn toespraak is te vinden op Brielsnieuwsland.nl

Met een overweldigende aantal publieksstemmen is Dennis Deurloo gekozen als ondernemer van het jaar 2019
In een nek-aan-nek race met ondernemers Paul Rijcken en André de Vries van Chez André, werd Dennis uiteindelijk toch overwinnaar door het overweldigende aantal publieksstemmen dat hij kreeg. Juryvoorzitter André Schoon noemde Dennis een hardwerkende, gepassioneerde en gedreven ondernemer en een ambachtsman in hart en nieren die door zijn gastvrijheid en servicegerichtheid klanten aan zich weet te binden. De reacties uit het publiek waren zonder uitzondering positief: 'Hij maakt altijd een gezellig praatje'; 'Een hele goede vakman', 'Nog zo'n echt ambachtelijk zaakje', 'Hij doet veel voor de Brielse gemeenschap'; tot: 'Ik ken echt niemand, maar dan ook niemand in Brielle die een hekel aan hem heeft'. Dennis zelf reageert na afloop nuchter 'Ik kan eigenlijk niks, alleen maar schoenlappen en slap ouwehoeren'. Hij is ontzettend blij met de prijs. Op zijn 17e startte hij al in het vak. Na een aantal jaren nam hij een van de zaken van zijn werkgever over. Hij zou best wel een wat grotere winkel willen hebben, maar zegt toch ook echt nooit zijn fijne stekkie in de Vischstraat te willen verlaten.

Gregor Rensen begon zijn toespraak met de dichtregels van Jules Deelder die langs de A15 staan: 'Alles blijft, Alles gaat voorbij, Alles blijft voorbij gaan.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant