[Dagboeknotities] 2020 | BrielsNieuwsland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo brielsnieuwsland.nl
Dagboeknotities

2020

  •   30 keer gelezen

Een mooi jaartal. Ik zit nu nog in het oude jaar, maar u bent al in het nieuwe aangekomen. Alweer twintig jaar later dan het befaamde 2000, waarin de wereld op zijn kop zou gaan staan. Dat is wel gebeurd, maar niet in één klap in dat jaar. Niet door computers die vastliepen door een millenniumbug, maar gewoon door ons mensen, door ons gedrag. Wat een zootje is het geworden. Aanslagen, oorlogen, martelingen, vluchtelingen, angst en honger op vele plekken op de aardbol. Toch waren het voor u misschien juist fantastische jaren en zult u ze later herinneren als de mooiste van uw leven.

Hoe kijkt u terug op de jaarwisseling? Was het gezellig met familie, vrienden, oliebollen en champagne of was u een van die 700.000 Nederlanders die het benauwd hadden door de extreme luchtvervuiling? Zat u binnen met ramen en deuren gesloten en uw medicijnen bij de hand? Of was u een van degenen die een familielid naar het ziekenhuis moesten brengen met een afgerukte hand of verbrand oog? Moest er een ambulance opgeroepen worden? En kon die er een beetje doorkomen of werden de hulpverleners gehinderd door vuurwerkgooiers? Of moest u misschien zelf een dienst draaien in een ziekenhuis, als agent of brandweerman? Dan hoop ik dat uw nacht niet al te zwaar was.

Vielen er doden in het land? Waren er weer creatievelingen aan het knutselen met zelfgemaakte bommetjes? Werden er nietsvermoedende voorbijgangers of toeschouwers geraakt door knalvuurwerk? Stond Den Haag nog ergens in brand? Of spraken alle burgemeesters van grote steden weer van een 'relatief rustige jaarwisseling'? Hoe verliep het in Brielle en Westvoorne? Hoe groot is de schade? Als u dit leest, weet u de antwoorden. En u weet dat het geen gekke vragen zijn, dat is nog het allergekst.

Maar we gaan weer verder. Vol goede moed de toekomst in met allerlei positieve plannen. Bijvoorbeeld dat we allemaal stoppen met neuzelen op de vierkante centimeter tijdens vergaderingen. Gemeenteraadsleden ook! Want het is niet alleen hilarisch, maar vooral zonde van de tijd.

Voorbeeld? Het punt Oudheidkamer op de agenda van de raad van Westvoorne in december. Deed u mee aan dit debat? Kijk het nog eens terug en vraag u af: was ik bezig met de meest effectieve manier om tot een goede oplossing voor de gemeente te komen? Of wilde ik vooral mijn punt maken? Of was het hoofddoel bovenal dat niemand anders een punt mocht maken?

Was u er niet bij en wilt u weten hoe zoiets gaat, een voorstel van de wethouder tot subsidieverlening, een amendement hierop van een groot deel van de coalitie die de subsidie wil verminderen, de verzekering dat het bij een eventueel tekort toch aangevuld zal worden, een subamendement om dat laatste vast te leggen, de verwerping daarvan, uiteindelijk het besluit tot toekenning van de verminderde subsidie plús de belofte dat het hoe dan ook goed gaat komen, en wilt u weten hoe lang daarover gesproken werd? Bekijk het debat via de website van de gemeente.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768057&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221873&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>